Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii și paramedicii SMURD au gestionat peste 1.300 de situații de urgență în ultimele 24 de ore

Facebook
smurd

În ultimele 24 de ore, pompierii și paramedicii SMURD au gestionat 1.340 de situații de urgență, la nivel național. Cei mai mulți români au avut nevoie de ajutor medical.

Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 800 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (285 cazuri), în județele Cluj (46 cazuri) și Mureș (43 cazuri), potrivit mediafax.ro.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Pompierii au intervenit și pentru stingerea a 30 de incendii, precum și în alte 236 de intervenții, în sprijinul comunităților. Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în patru cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Una dintre misiunile zilei de joi a avut loc în județul Brăila, unde, pe raza localității Mihai Bravu, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane, ca urmare a unui accident rutier produs între un autoturism și un microbuz. Echipajele de descarcerare și prim-ajutor sosite la fața locului au acționat pentru extragerea victimei din autoturism, însă în ciuda eforturilor, aceasta a fost declarată decedată.

O altă misiune a fost și cea din județul Olt, unde 13 pompieri au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme, în orașul Slatina. Din cauza impactului puternic, evenimentul s-a soldat cu 6 victime, dintre care una a decedat. Celelalte victime implicate în accident au primit măsuri de prim ajutor la fața locului, ulterior fiind transportate la spital, conștiente.

Totodată, având în vedere prognozele meteorologice emise în această perioadă, pompierii salvatori au derulat misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor de vreme rea. În cursul zilei de joi s-a intervenit în 17 localități din 7 județe ale țării ( Argeș, Botoșani, Buzău, Iași, Prahova, Vaslui și Vrancea).

Astfel, intervențiile salvatorilor au presupus evacuarea apei din cinci case, 16 curți, 10 beciuri, două magazine și o stradă, degajarea a trei copaci căzuți pe carosabil și autoturisme, precum și recuperarea a patru autoturisme și un autobuz (fără pasageri) surprinse de viitură.

În urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime.

Având în vedere faptul că avertizările meteorologice de cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se vor manifesta prin ploi însemnate cantitativ, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali, rămân în vigoare și în orele următoare, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.