Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii voluntari care luptă împotriva incendiilor din Australia vor primi compensații

pompier 1

Pompierii voluntari care nu s-au prezentat la locurile de muncă obișnuite pentru a se dedica luptei împotriva incendiilor de vegetație care afectează Australia în această perioadă vor primi compensații din partea autorităților, a anunțat duminică premierul Australiei, Scott Morrison, informează DPA.

Potrivit acestuia, pompierii voluntari din statul New South Wales, care reprezintă 90% din cei care intervin împotriva incendiilor de vegetație din apropiere de Sydney, vor putea să solicite de la statul australian 300 de dolari australieni pe zi, în limita a 6.000 de dolari.

Anunțul premierului vine în condițiile în care acesta a fost presat, inclusiv de către membri ai Guvernului său să le ofere compensații voluntarilor care luptă împotriva incendiilor care afectează țara.

Citește și: Guvernul Orban CUTREMURĂ piața auto! Lovitura pe care le-o pregătește, în 2020, proprietarilor de mașini

„Cu toate că știu că voluntarii nu doresc să fie plătiți pentru serviciile lor, nu vreau să văd că ei sau familiile lor nu își pot plăti facturile sau au dificultăți financiare ca urmare a contribuției lor”, a declarat Morrison. „Nu este vorba despre o plată acordată voluntarilor. Este vorba despre susținerea eforturilor acestora prin protejarea lor împotriva pierderilor financiare”, a adăugat premierul.

Australia este afectată de mai multe luni de puternice incendii de vegetație. Peste 3,4 milioane de hectare de vegetație au ars, aproximativ o mie de case au fost distruse și nouă persoane, printre care și doi pompieri voluntari, au murit în urma acestor incendii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.