Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierul-erou de la ISU Prahova: a salvat în timpul liber viața unui băiețel, luat de apele învolburate ale râului Provița

www.sursazilei.ro
pompieri inundatii

Un pompier de la ISU Prahova este considerat erou de către colegii lui, după ce a salvat viața unui băiețel, luat de apele învolburate ale râului Provița. Pompierul a oprit mașina după ce a observat o femeie disperată. Apoi, a înotat 1 kilometru și a salvat un copil luat de apă, care striga disperat, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a răbufnit: S-a confirmat că Alexandra a fost victima unei rețele internaționale de răpiri și exploatare de fete!

„15 minute au fost vitale pentru a salva viața micuțului Săndel! Sunt puțini cei care sar în sprijinul semenilor chiar și atunci când sunt în timpul liber, așa cum a făcut și colegul nostru, plt. maj. Crîșmaru Daniel din cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi. Colegul nostru se află în timpul liber, moment în care a văzut disperarea în ochii unei femei cu un copil în brațe, care striga după ajutor. Imediat, colegul nostru a oprit autoturismul în care se afla și s-a deplasat de urgență la femeie. Aceasta i-a povestit cele întâmplate, ulterior pompierul a anunțat evenimentul la 112 și fără să pregete s-a aruncat în apă pentru a găsi cei doi copilași care au fost luați de apele învolburate ale râului Provița”, se arată în postarea ISU Prahova.

Citește și: Amendă pentru femeia care protesta în fața casei lui Gheorghe Dincă- Care este cauza

Pompierii spun că bărbatul a înotat pe o distanță de aproximativ un kilometru, în aval de locul în care au căzut cei doi copilași, în timp ce un localnic îl ajuta, de pe mal, să evite locurile din apa plină de nămol, aluviuni și stufăriș în care erau curenți foarte puternici, a ajuns la copil și l-a ținut în brațe până la sosirea echipajelor de intervenție.

„Într-o clipă a zărit chipul băiețelului, astupat de apă până la gât. Acesta a rămas pe o insuliță formată în mijlocul apei, agățându-se de scoarța de la căruță și strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaș, salvatorul l-a luat în brațe și a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiții de siguranță. Atitudinea pompierului a avut un impact emoțional puternic asupra celui aflat în dificultate, însa a citit speranța în ochii celui pe care l-a salvat. Colegul nostru a fost motivat de dorința de a-și ajuta semenii aflați la nevoie și este conștient că de cele mai multe ori secundele fac diferența între viață și moarte. În ochii eroului am citit o emoție uriașă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de tristețe și neputință pentru că nu a reușit să îl salveze și pe frățiorul lui”, scriu pompierii din Prahova.

Citește și: Polițistul care l-a convins pe Dincă să vorbească a lucrat la Criminalistică! De unde se cunoaște cu monstrul din Caracal

Pentru spiritul civic de care a dat dovadă, bărbatul este considerat erou de către colegi și a fost felicitat de superiori.

„Înainte de toate, eroul nostru este un obișnuit. Portretul de familie dezvăluie soția și două fetițe, imagine de suflet regăsită în privirea semenilor aflați la nevoie. Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției l-a felicitat pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, a mai scris reprezentantul ISU Prahova pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.