Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta a dat câteva semne clare că vrea să rămână premier

revista presei

Hotnews:

Ponta a dat, vineri, cateva semne clare ca nu va demisiona. Romania se indreapta, asadar, catre o criza politica de proportii intr-un context extern ingrijorator. Foarte posibil sa ajungem cu un premier pus sub control judiciar sau chiar trimis in judecata dar care nu poate fi dat jos...Mesajul transmis, vineri, la congresul de fuziune dintre PLR-ul lui Calin Popescu Tariceanu si PC-ul lui Daniel Constantin, nu prea lasa loc la interpretari. Ponta vrea sa ramana premier. Spune, intre altele: "Mai avem insa de promovat proiecte importante, precum noile Coduri Fiscale sau Legea salarizarii. Vreau sa ducem impreuna la capat aceste proiecte, asa cum ne-am angajat in fata romanilor si ma bazez pe sprijinul dumneavoastra pentru continuarea acestui proiect". Toate evaluarile si informatiile disponibile indicau pana mai ieri cu totul altceva. Victor Ponta parea sa-si pregateasca un exit cat mai onorabil dupa ce procurorii l-au acuzat  in dosarul Sova. Operatia in Turcia arata mai putin ca o urgenta medicala si mai mult ca un pretext pentru o demisie. Exista destule semne de intrebare asupra autenticitatii cazului. Nu stim cat a exagerat, cat de grava este afectiunea la genunchi. Pe de alta parte, sa fi fost fuga in Turcia doar o strategie disperata de a castiga timp si de a evita o noua intalnire cu procurorii? Ne amintim ca s-a internat in ziua cand trebuia sa mearga la DNA pentru audieri. In tot cazul, in saptamana scursa cu Ponta absent din tara s-au intentit zvonurile despre o posibila demisie. Cine i-ar putea lua locul? Cel mai vehiculat a fost numele Rovanei Plumb, insa aceasta nu se bucura de sustinere interna. PSD dispune de putine solutii dar toate proaste. Toate acestea nu mai conteaza acum. Suntem in situatia in care un premier acuzat de fals, spalare de bani si conflict de interese refuza sa plece. Aceasta devine incet o certitudine. Pe deasupra, invoca o problema medicala care il tine o saptamana departe de tara, mai precis in Turcia.

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia premierului Victor Ponta de a se opera în Turcia. Jurnalistul consideră că „nu este normal ca populația unei țări să nu știe unde se află prim-ministrul”. „În cazul domnului premier al României, Victor Ponta, există obligația cât se poate de limpede să îi știm toate analizele la zi cum le are președintele Statelor Unite ale Americii. Poporul american îl știe de la păr la vârful unghiilor. Nu înțeleg cum și-a permis să plece ca o persoană particulară în Turcia. Lăsăm la o parte faptul că nu i-a mirosit bine sistemul medical românesc și medicii ortopezi din România, care sunt foarte buni de altfel. Dincolo de asta nu avea dreptul să plece ca o persoană privată acolo. Mă duc eu la o clinică. În momentul de față e normal ca populația unei țări în care premier e acest domn să nu știe unde se află prim-ministrul țării? E normal așa ceva? Trebuie să știm în fiecare moment unde se găsește, e omul care se află în fruntea statului după președinte”, a spus jurnalistul.

Mediafax:

Guvernul Ungariei nu va aştepta o "soluţie europeană" la problema imigraţiei, avertizează premierul Viktor Orban, precizând că este responsabilitatea ţării să îşi protejeze frontierele. "Guvernul Ungariei nu va aştepta o soluţie europeană la problema imigraţiei; statul are responsabilitatea de a-şi proteja frontierele", a declarat Viktor Orban la Bratislava, unde a participat la reuniunea Grupului Vişegrad. "Intrarea ilegală într-un stat este o infracţiune care trebuie evitată", a subliniat Orban. Referindu-se la controversatul plan al Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, Orban a subliniat că este vorba de "un detaliu tehnic" pentru menţinerea securităţii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.