Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta acuzat că face din România o țară de lumea a III-a

lumea III nebunie haos

Încăpățânarea premierului Victor Ponta de a rămâne în funcție e taxată dur de un fost consilier prezidențial. El consideră că actualul premier prin amânarea gestului de demisie face din România o țară de lumea a III-a pentru că într-o democrație orice demnitar acuzat de fapte penale pleacă instant din funcție pentru a-și rezolva problemele:

”Ce se intampla in cazul in care seful guvernului e urmarit penal

1. Intr-o democratie consolidata, in cazul in care premierul ar fi urmarit penal, s-ar intampla asa - premierul ar demisiona imediat. Presedintele ar convoca partidele sa decida daca se merge la alegeri anticipate sau daca majoritatea curenta isi asuma in continuare guvernarea cu alt premier.
2. Intr-o democratie mai tanara, in cazul in care premierul ar fi urmarit penal, acesta ar avea discutii cu partidul din care provine, dar si cu partidele din opozitie si ar lua o decizie impreuna despre cum se poate continua guvernarea. De exemplu, se stabileste o perioada de tranzitie in care ramane premier si, eventual, un benchmark pentru demisie (trimiterea in judecata), in asa fel incat schimbul de putere sa fie lin, fara convulsii. Dar, repet, asta ar fi pentru o tara in care democratia e mai la inceput.
3. Intr-o tara din lumea a treia, premierul nu demisioneaza, oamenii ies in strada (si de o parte si de alta), iese eventual un razboi civil, poate vine armata sa linisteasca lucrurile, preluand puterea sau premierul ramane la putere pana la sfarsit.

Acum puteti sa judecati si singuri cam unde ne aflam noi. Undeva intre 2. si 3. Mai spre 3.”, susține Sebastian Lăzăroiu într-un comentariu pe pagina lui de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.