Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, asalt la pensionari: Să știe că primesc pensiile mărite de la 1 ianuarie

ponta_pupitru_guvern

Măsura privind creșterea anul viitor a pensiilor "cu cinci puncte procentuale" este prevăzută în calculele bugetare pentru 2015, a declarat premierul Victor Ponta marți, în ședința de guvern.

 

"Din fericire, mai sunt doar cinci zile de campanie electorală. Spun din fericire pentru că și aseară s-a dat un mesaj pentru pensionarii din România că nu li se cresc pensiile. Zicea domnul Iohannis. Și eu vreau să anunț public că deja este adoptată măsura și strategia fiscală-bugetară. Este trecută în calculele bugetare", a declarat premierul.
Victor Ponta a adăugat că ideea vehiculată în spațiul public potrivit căreia pensiile vor crește cu cât crește economia este "o prostie".
"Legea spune foarte clar, nu se ia în valoare (în calcul — n.r.) creșterea PIB-ului, deși și asta e bună, pentru că avem creștere și anul acesta, ca și anul trecut, ci se face media între rata inflației și creșterea salariului mediu. Deci, legea prevede foarte clar și noi aplicăm legea românească, nu ne dăm cu părerea pe la televizor. Și vreau ca toți pensionarii să știe că primesc pensiile mărite de la 1 ianuarie, indiferent de discuțiile electorale care au loc în această perioadă", a susținut premierul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.