Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, în război cu 'secta Macovei', după demisia lui Tobă

facebook
victor ponta

Fostul premier, Victor Ponta, lansează un atac fără precedent la adresa „sectei Macovei”, după demisia lui Petre Tobă.

„Dacă domnul Tobă a fost îndepărtat, cine pune mâna pe Ministerul de Interne? (...) Eu vorbesc despre succesiunea lui Tobă, bătălie care acum este în plină desfășurare. (...) Deci bătălia pentru interne va fi o bătălie între gruparea Macovei din guvernul Cioloș și gruparea celor care mai sunt tehnocrați și care se reduc pe măsură ce se fac remanieri. Guvernul Cioloș a pierdut nouă miniștri în nouă luni, unu pe lună. Nicio șansă să-l atingă cineva din urmă”, a spus Victor Ponta, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Care sunt cele mai prietenoase țări din lume: Ce loc ocupă România. SURPRIZĂ

De asemenea, Victor Ponta a spus că Dacian Cioloș a fost „foarte fericit când  i-a fost pus sub acuzare un ministru”.

Întrebat ce a vrut să sugereze cu expresia „cu speranța că scapă el” (c.n. Dacian Cioloș), Victor Ponta a declarat: „Cu speranța că acest grup de oameni, care fac studii cu fundația Soros, poziții pe la diverse fundații, care întotdeauna erau într-o singură parte...Cu speranța că domnul Cioloș o să scape și zice, domne, pe mine nu mă atacă, îi atacă pe miniștrii mei. Însă, dacă se uită și în istorie, nu scapă nici el până la urmă. La un moment dat, se va dovedi că nici el nu este suficient de pur și obedient și o să i se găsească și lui un înlocuitor.”

„Doar Tobă a fost acuzat, dar au plecat și alți miniștri. A plecat ministrul de la Ministerul Muncii pentru că doamna Prună îi cerea niște aberații și a zis, domne, eu nu vreau să fac așa ceva, și a plecat. A venit un ministru care face. A plecat cel de la Educație, care a spus, domne, eu nu încalc legea, nu mă interesează pe cine vreți voi să vă răzbunați, eu nu încalc legea. A plecat de la Educație. A venit, în schimb, unul care face orice”, a continuat Victor Ponta.

SCANDAL în PNL! Un membru marcant se retrage din cursa pentru parlamentare

Fostul premier Victor Ponta a avut un scurt comentariu, pe pagina de Facebook, după ce ministrul de Petre Tobă a demisionat din Guvern.

"Un singur comentariu - acum incepe batalia prin care kaghebistii din "Secta Macovei" ( pe metodele bolsevice ale lui Lenin si Stalin) vor incerca sa puna mana si pe Ministerul de Interne / dupa ce au ocupat Ministerul Justitiei, al Educatiei, al Fondurilor Europene si al Culturii continua ofensiva / iar Ciolos e asa slab si fricos incat le cedeaza de fiecare data cu speranta ca scapa el - e clar ca nu cunoaste Istoria URSS si nici nu urmareste "Game of Thrones" ca nu ar mai fi asa naiv !!!", a fost mesajul lui Victor Ponta.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a demisionat din funcție, joi, ca urmare a acuzațiilor DNA, conform cărora l-a favorizat pe Gabriel Oprea și a încercat să stopeze ancheta procurorilor la DIPI.

"Am decis să-mi prezint demisia primului-ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzațiile aduse și sunt la dispoziția organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situații. Menționez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate 'secret de stat' ", a declarat Petre Tobă.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat joi că ar fi "cel mai bine" ca ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, să își dea demisia.

"Un lucru este clar, indiferent despre cine ar fi vorba în Guvern, cineva care are semnătura mea sau propunerea mea pentru a fi numit sau demis, evident că în aceste condiții cred că trebuie sau să își dea demisia sau, dacă nu, o să îi cer eu să plece. (...) Este evident că, în aceste condiții, este cel mai bine și pentru dânsul și pentru Guvern ca dânsul să plece", a spus Cioloș, întrebat cu privire la situația ministrului de Interne, Petre Tobă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.