Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta atenționat: Revizuirea Constituției nu se face cu pistolul la tâmplă

Constitutie

Președintele PSD este avertizat de cei din Opoziție să nu mai facă presiuni pentru revizuirea în ritm alert a textelor constituționale pentru că o astfel de intreprindere necesită dezbatere și o atentă aplecare asupra textelor.

Vicepreședinte a Comisiei de revizuire a Constituției, deputatul PNL Valeria Schelean îi cere public premierului să renunțe la astfel de presiuni:

”Am rămas ieri surprinsă să citesc afirmațiile premierului Victor Ponta potrivit cărora PNL privește cu reticență procesul de revizuire a Constituției.

Vreau să îi aduc aminte premierului că noi, cei din PNL, am spus încă din ianuarie că procesul de revizuire a Constituției Romaniei trebuie reluat cât mai curând. Atunci domnul Ponta nu făcea nimic, dar astăzi ne critică. Este o atitudine absolut neserioasă si inconsecventă. Personal, am cerut convocarea Comisiei în ianuarie 2015, însă la acel moment domnul Ponta nici măcar nu știa în ce stadiu se afla propunerea de revizuire pe care o susține astăzi cu atâta ardoare și nici care era procedura parlamentară în baza căreia aceste lucrări puteau fi reluate. Întrebarea este de ce l-a apucat tocmai astăzi pe domnul Ponta grija de Constituție?

Trecând peste faptul că premierul pare să nu fie corect informat de către colegii de partid cu privire la discuțiile purtate până la acest moment în cadrul Comisiei, observ că domnul Ponta omite un lucru esențial: revizuirea Constituției nu se face nici la ordin, nici cu pistolul la tâmplă. Dacă dorește să-și exerseze tentațiile autoritare, președintele PSD ar fi putut face pe autoritarul cu senatorii social-democrați atunci când au votat în cazul Șova.

Modificarea Constituției nu se poate face în cinci minute, ca o teză de doctorat rapid plagiată. Avem nevoie de un amplu proces de dezbatere și de consultare publică, tocmai pentru a asigura o funcționare corectă a instituțiilor și a pune Legea fundamentală în acord cu nevoile societății.

Procesul de revizuire trebuie să dureze atât cât este necesar. Resping presiunile pe care domnul Ponta le face asupra Comisiei, doar pentru că așa îi dictează interesele politice. Noi, cei din PNL, nu putem fi de acord cu o Constituție care să fie rezultatul răzbunării lui Victor Ponta pe români pentru motivul că a pierdut alegerile din 16 noiembrie.

PNL vrea o Constituție a României în spirit european, care să privească spre interesul public și care să nu reprezinte prilej de plătit polițe politice.”, susține deputatul Valeria Schelean în comunicatul remis stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.