Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: Băsescu a cerut SRI să-l ajute în campanie

basescu-sri

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta a declarat, miercuri, că supărarea preşedintelui Traian Băsescu pe SIE şi SRI ţine de faptul că acestea au refuzat să-l ajute împotriva adversarilor politici în această campanie pentru prezidenţiale.

"Vă spun foarte direct şi foarte politic cum văd lucrurile. SRI şi SIE sunt două instituţii fundamentale ale statului care s-au reformat mai mult din afară, decât din interior, dar domnul Băsescu are meritul că i-a lăsat să se reformeze. A numit directori foarte buni. Eu cred că şi domnul Ungureanu a fost un bun director...domnul Maior, domnul Meleşcanu şi i-a lăsat în pace. Când s-a ajuns la începutul campaniei electorale domnul Băsescu a considerat că aceste Servicii trebuie să-i facă servicii, să-l ajute în campania electorală împotriva adversarilor politici. A primit de la ambele Servicii, eu am voie să spun acest lucru, un refuz. Şi atitudinea, supărarea şi frustrarea domnului Băsescu faţă de SIE şi din câte ştiu şi faţă de SRI este la stilul: de ce nu m-aţi ajutat în campania electorală ? Ori eu cred că au făcut foarte bine că nu l-au ajutat şi că nu trebuie să mă ajute nici pe mine, nici pe altcineva', a declarat premierul, la Digi24, întrebat cum caracterizează relaţia pe care o are preşedintele în funcţie cu Serviciul de Informaţii Externe, după declaraţiile şefului statului care a descris o 'relaţie scurtcircuitată' cu SIE.

Întrebat ce a cerut de la SRI actualul preşedinte, Ponta a spus: 'A cerut să fie sprijinit'.

Despre ce fel de informaţii ar fi solicitat şeful statului de la SRI, premierul a spus că nu doreşte să spună mai mult decât a spus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.