Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cifrele lui Ponta, distruse de INS / Ponta, la B1: Imi pun prestigiul in joc

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, in dezbaterea de la B1 TV cu Klaus Iohannis, ca "INS va anunta vineri ca in T3 avem crestere economica peste 1% si ca in primul trimestru s-a recalculat si nu am fost niciodata in recesiune".

Victor Ponta a precizat ca-si pune prestigiul in joc drept garantie a faptului ca asa va fi.

Legea 226/2009 art 32(4) - legea de functionare a INS avertizeaza ca: "Difuzarea datelor statistice oficiale inainte de termenul de diseminare stabilit, precum si tratamentul preferential acordat utilizatorilor de catre orice persoana din sistemul statisticii oficiale constituie incalcari ale sarcinilor de serviciu si atrag raspunderea disciplinara a persoanelor care se fac vinovate de aceste fapte".

Intrebat de HotNews.ro de unde avea premierul datele care vor fi anuntate abia vineri, seful INS Tudorel Andrei a declarat: "Nimeni de la Guvern nu a sunat la Statistica pentru a afla cu prioritate datele si ca oricum, cifra anuntata de premier nu este cea care va fi comunicata. Repet, nu s-a primit aici niciun telefon"

Intrebat de HotNews.ro de unde stia premierul ce va anunta vineri INS, principalul consilier pe probleme economice, Cristian Socol ne-a transmis:"V-a dat premierul vreo cifra exacta? Ce a spus premierul putea spune orice economist care a facut cursuri de modelare macroeconomica si macroeconomie"

PASAJUL DESPRE INS (de la minutul 06.51):

“Haideti sa le spuneti romanilor ceva, ca lozincile dlui Iohannis nu ne ajuta cu nimic. Am in fata comunicatul oficial al Comisiei Europene care spune ca Romania inregistreaza pe trimestrul 3 o crestere de 1,6%, dar facem in felul urmator, pentru dumneavoastra (se adreseaza moderatorului, n.red.), ca sa tineti filmarea. Vineri, Institutul National de Statistica anunta doua lucruri. Eu sunt gata sa imi pun tot prestigiul pe aceste doua lucruri. In primul rand ca in trimestrul 3 avem crestere economica, peste 1%, nu stiu cat, dar peste 1%, si al doilea lucru foarte important, faptul ca in primul trimestru din acest an s-a recalculat si nu am fost niciodata in recesiune tehnica”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.