Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta critică din nou judecătorii. Bani pentru elicoptere, nu pentru cultură

cumintenia

Premierul Victor Ponta critică din nou judecătorii în cazul retrocedării sculpturii "Cuminţenia Pământului". La aniversarea de 10 ani a SMURD, Ponta s-a arătat deranjat de faptul că statul trebuie să plătească 20 de milioane de euro pe sculptura retrocedată, fix cât ar costa achiziţia a 4 noi elicoptere pentru SMURD.

"Din ce mi-a spus domnul Arafat, încă 4 elicoptere ar asigura capacitatea dumneavostră de a interveni în absolut orice zonă. Ar asigura capacitatea de a interveni şi în Moldova, la românii de pe cealaltă parte a Prutului. Pentru încă 4 elicoptere ne trebuie 20 de milioane de euro, sumă care s-a pierdut prin retrocedarea operei de artă "Cuminţenia Pământului". Ca să vedeţi de ce sunt supărat uneori. Vreau să folosim acei bani să salvăm vieţi", a declarat Ponta, la ceremonia de aniversare a SMURD.

Premierul Victor Ponta a anunţat acum câteva zile că i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) asupra faptului că un judecător a emis, în opinia sa, o hotărâre greşită în cazul operei lui Brâncuşi, spunând că acel judecător ar trebui să plătească. După criticile aduse judecătorului, premierul a intrat şi în atenţia Inspecţiei judiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.