Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta desfiinţează proiectul de ţară al lui Iohannis şi Cioloş: 'Există doar două surse...'

nineoclock.ro
ponta

Victor Ponta nu este impresionat de proiectul de ţară anunţat de preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş. Fostul premier caracterizează planurile oficiale ca fiind "apă de ploaie" şi susţine că se ignoră singurele două surse serioase de investiţii şi dezvoltare: fondurile europene şi investiţiile chineze.

Vad ca iar facem Conferinte Mamut si anuntam Planuri Cincinale de Dezvoltare bla bla a Romaniei- vorbe goale pe care nici macar cei care le anunta nu le iau in serios pentru ca nu se bazeaza pe nimic serios si concret - exact ce vedem in ultimii doi ani in Regimul "Iohannis " - sa fie bine sa nu fie rau ( cum nu stie nimeni)!

"Intre timp lumea se misca fara sa astepte Romania - si pentru noi exista doar doua surse serioase de investitii si dezvoltare pe termen lung - fondurile europene nerambursabile si investitiile facute de China in Megaproiectul "New Silk Road" (care deja s-a schmbat in OBOR - " one belt one road")!", scrie Ponta pe Facebook.

Vezi şi: Klaus Iohannis vrea 'Proiectul de țară' cu sloganul PNL. DIRECTIVE pentru Guvern

Fostul premier îl atacă din nou pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, după schimburile dure de replici de săptămâna trecută. "Despre fondurile structurale de la UE stim cum stam / dupa ce am reusit cu mari eforturi sa absorbim si 5 miliarde euro in 2015 acum avem absorbite ZERO si responsabili guvernamentali niste caricaturi care dau din gura lozinci politicianiste neavand habar despre subiect / odata cu BREXIT in 2017 se vor taia sume consistente de la ...... Exact , de la tarile neperformante in actualul exercitiu, Romania fiind iar "fruntasa" ca in 2012 - deci DEZASTRU", afirmă Ponta.

Situaţia nu este mai bună nici în ceea ce priveşte investiţiile chineze, mai susţine Ponta. "In ce priveste investitiile din Megaproiectul "One belt one road", dupa Conferinta extraordinara a sefilor de guvern de la Bucuresti in 2013 aveam aprobate deja Proiectul "Cernavoda" ( cca 6 miliarde euro), "Rovinari" ( 1 miliard) , "Tarnita" ( 1,4 miliarde) si posibil "Cablul Submarin" (cca 800 milioane)! Plus calea ferata rapida Bucuresti- Constanta si Centura Bucuresti - peste 10 miliarde de euro! Stiti ce s-a facut cu aceste proiecte in 2016 - NIMIC / ce va urma in 2017? NIMIC", mai afirmă fostul premier.

"In loc sa fim seriosi si destepti si sa folosim fondurile UE si investitiile chineze noi facem Conferinte cu apa de ploaie despre nimic - bla bla e Proiectul de tara al Romaniei in 2016! Si-au luat tara inapoi si nu fac nimic cu ea - GHINION!", este concluzia lui Victor Ponta.

Vezi şi: Dacian Cioloș, apel către marile partide

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.