Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta despre votul in cazul MRU: PSD nu e stapanul UNPR sau ALDE

coalitie

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică, la o emisiune televizată, că PSD "nu e stăpânul UNPR sau ALDE", cele trei formaţiuni politice fiind "doar parteneri".

"În ceea ce ţine de lucruri din afara guvernării, UNPR, ca şi ALDE- partidul dlui Tăriceanu şi al dlui Constantin, au uneori opinii şi opţiuni diferite. Ţineţi minte că noi am votat pentru strategia de apărare, iar ALDE a votat împotrivă. E un lucru pe care îl respect. PSD nu e stăpânul UNPR sau ALDE, ci suntem doar parteneri, iar în ceea ce ţine de guvernare, UNPR şi ALDE au fost parteneri absolut loiali şi corecţi şi stabili în actul de guvernare", a spus Ponta la B1TV.

Prim-ministrul a subliniat că are foarte mare încredere în UNPR şi în Gabi Oprea.

"Vreau să fac această precizare foarte importantă. UNPR şi Gabi Oprea în mod special, după ce am format guvernul, în martie 2012 şi până astăzi inclusiv, au fost nişte aliaţi la guvernare absolut corecţi. Şi sunt convins că o vor face şi în continuare. Nu întâmplător am încredere când sunt plecat din ţară să-mi ţină locul Gabi Oprea. Deci asta înseamnă un nivel foarte mare de încredere", a menţionat premierul.

El a precizat însă că votul acordat lui Eduard Helvig, pentru şefia Serviciului Român de Informaţii, a fost considerat ca fiind unul pentru un coleg de USL.

"În cazul domnului Helvig, vorbim de un coleg al nostru din USL. Dl Helvig a fost secretar general al PNL, a fost alături de noi, am dat jos Guvernul Ungureanu, l-am suspendat pe Băsescu, am fost în campanie împreună... Sigur, după aceea, când PNL a plecat din USL, e o altă discuţie. Şi atunci, pentru PSD a fost uşor să ia decizia: 'E în regulă, haideţi să-l votăm, e totuşi un coleg din USL'", a spus Ponta.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Liviu Dragnea, potrivit căreia PSD şi UNPR ar intra într-o altă etapă de colaborare, Victor Ponta a spus că fostului preşedinte executiv al PSD "nu-i place ce se întâmplă".

"Nu ştiu. Şi o să vedem. A zis şi domnia sa. Sigur că nu-i place ce se întâmplă. Mie îmi place că şi din UNPR au fost şi sunt foarte mulţi corecţi în continuare, ceea ce eu cred că, pentru PSD, e totuşi cel mai important lucru. Domnule, cum guvernăm? Că noi suntem încă, până ne-or da jos, cum ne-or da jos, noi suntem la guvernare. Şi oamenii vor să vadă: salarii, pensii, măsuri economice", a mai spus premierul.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.