Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta explică discursul anti-Soros: 'Un pericol pe termen lung pentru România'/ VIDEO

ponta stiripesurse

Victor Ponta explică, într-un interviu pentru stiripesurse.ro, de ce a adoptat un discurs anti-Soros, la fel ca Partidul România Unită.

George Soros este un miliardar american implicat, prin fundaţiile sale, în promovarea democraţiei, a drepturilor omului și reformei legale și sociale în Europa de Este şi nu numai. Unul dintre mijloacele folosite a fost oferirea de burse de studii şi formarea unui lideri locali. Ultimele controverse legate de numele său vizează scurgerea unor documente din care ar reieşi că a încercat să influenţeze alegerile în UE şi SUA, precum şi acuzaţiile lansate de lideri politici europeni, printre care şi Viktor Orban, că ar fi avut un rol în generarea crizei migraţiei.

Vezi şi: Ponta: Nişte pigmei, cică-s lideri PSD, mă toarnă la Dragnea/ INTERVIU VIDEO

Fragment din interviul care va fi difuzat integral de stiripesurse.ro în weekend:

Reporter: - Cei de la PRU au adoptat un discurs în care domnul George Soros e inamicul public numărul 1. Am văzut că şi dumneavostră l-aţi menţionat odată dau de două ori pe Facebook. De ce ar fi un duşman pentru România George Soros?

Victor Ponta: - Nu el ca persoană, că eu nu cred... Domnul Soros are o vârstă înaintată. E vorba de un sistem care a fost folosit şi în România, a fost folosit şi în alte ţări din regiune. Prin finanţările fundaţiilor domnului Soros, au construit un anumit tip de oameni, pseudo-pseudo-oeng-işti, care au ca principală caracteristică faptul că dacă îi întrebi între interesul României şi interesul şi altei ţări, o să vă spună de cealaltă ţară. Hai să o dăm exemplu pe cea mai cunoscută, pe doamna Macovei. Doamna Macovei dacă i s-ar da un avion cu bombe să bombordeze România ar bombarda-o cu mare plăcere, că aici suntem ori corupţi, ori răi, ori ignoranţi, ori proşti. Problema e că această reţea, care s-a construit în ani de zile, a făcut pasul, în 2016, de la zona neguvernamentală sau mass-media, la zona de putere. A început să le placă puterea. Au devenit membri ai Guvernului, am văzut că unul s-a dus vicepreşedinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Ştiţi cum e? Dacă mă puneţi să scriu un articol despre baschetul nord-american, vă scriu un articol extraordinar, dar dacă mă puneţi să şi joc contra lui LeBron James şi a celorlalţi, s-ar putea să mă scoateţi repede de pe teren, ca să nu mă fac de râs. În momentul în care treci de la o chestiune construită cu bani din afară, pentru interese care nu sunt interesele României, la preluarea şi intrarea în structurile de putere, orice stat normal se protejează. Noi nu ne-am protejat şi nici nu pare că vrem să ne protejăm şi ăsta cred că este un pericol pe termen lung pentru România.

Vezi şi: INTERVIU - Victor Ponta, atacuri dure la Kovesi: Joacă 100% politic!/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.