Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, întâmpinat de revoluţionari la ieşirea de la DNA

ponta nervos

Premierul Victor Ponta a fost întâmpinat, marti, dupa ce a participat la prezentarea bilantului DNA, de mai multi revolutionari nemultumiti de modificarea Legii recunostintei.

Acestia i-au cerut prim-ministrului o întâlnire la Palatul Victoria, pe care Ponta a refuzat-o, precizând ca actul normativ modificat de Guvern se afla deja la Parlament.
'Legea nu mai e la mine, e la Parlament', le-a spus premierul revolutionarilor condusi de Dumitru Dinca.
Ponta a insistat ca modificarea actului normativ era necesara, pentru ca altfel însemna sa fie puse în plata 20.000 de indemnizatii de revolutionari.
'Nu sunt 20.000 de revolutionari. (..) La Parlament, stau de vorba la Parlament. (..). Când este (actul normativ - n.r.) în comisie, vin si eu', le-a spus premierul protestatarilor.
Guvernul a modificat în ianuarie, printr-o ordonanta, Legea recunostintei pentru victoria Revolutiei Române din decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987.
'Obiectul principal al actului normativ îl constituie reintroducerea în plata, începând cu luna ianuarie 2015, a persoanelor care au calitatea de 'Luptator ranit fara grad de invaliditate' si de 'Luptator retinut', aducându-se astfel corecturile necesare Ordonantei de Urgenta 95/2014', anunta la momentul respectiv purtatorul de cuvânt al Guvernului Corneliu Calota.
Ordonanta adoptata Guvern prevede ca, 'pentru anul 2015, persoanele care au calitatea de 'Luptator ranit fara grad de invalididate' si de 'Luptator retinut' vor beneficia de o indemnizatie reparatorie lunara în suma de 2.020 de lei'.
Înainte de adoptarea ordonantei, zeci de revolutionari au protestat în Piata Victoriei cerând retragerea actului normativ, motivând ca, prin aplicarea legii, urmasii eroilor martiri, ranitii, retinutii si luptatorii cu merite deosebite îsi vor pierde toate drepturile.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.