Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta - Iohannis, o coabitare pozitiva. Un Guvern PSD-PNL, in carti?

iohannis ponta

Acum functioneaza foarte bine coabitarea intre presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta, de data asta e o coabitare pozitiva, nu mai e tratata negativ, asa cum era tratata relatia dintre Traian Basescu si Victor Ponta, sustine presedintele PMP Elena Udrea intr-un interviu acordat RFI.

Ea si-a nuantat insa declaratia sublininad ca in opinia sa nu poate spune ca aceasta coabitare este pozitiva sau negativa, ci ca pur si simplu este prezentata de o maniera pozitiva de catre presa si analisti.

"Nu spun ca este pozitiva, spun ca asa este ea prezentata acum. Trebuie sa asteptam rezultatele. Nu pot sa spun ca e negativa", a explicat ea.

Tocmai de aceea si datorita majoritatii parlamentare care sustine Guvernul Ponta, Elena Udrea nu crede nici in sansele unei motiuni de cenzura, nici in sansele crearii unui nou Guvern, decat daca acesta ar fi format din PSD si PNL. Ea sustine ca acesta ar fi un scenariu sustinut de co-presedintele PNL Alina Gorghiu, insa aceasta a precizat ca ar colabora cu PSD doar pe proiecte punctuale, iar Vasile Blaga a subliniat ca PNL NU va forma un Guvern cu PSD.

"Guvernul PSD este destul de solid, are sustinere destul de solida in Parlament. Pe de alta parte eu nu sunt foarte sigura de sustinerea pe care ar avea-o un alt Guvern din partea domnului Iohannis. Mai degraba in lumina acestei relatii bune pe care o are cu domnul Victor Ponta cred ca s-ar merge pe solutia data de doamna Gorghiu ieri adica un Guvern si cu PNL si cu PSD, adica un soi de Guvern USL. Nu stiu nici din punct de vedere al sustinerii unei motiuni de cezura in Parlament daca ar avea succes acea motiune, dar nici din punt de vedere al dorintei reale a PNL-ului de a face aceasta schimbare (n.r. de Guvern).

PMP in masura in care o motiune de cenzura ar fi bazata pe argumentele proastei guvernari pe care noi le avem si le vom expune in permanenta ca partid de opozitie, va sustine aceasta motiune", a precizat Elena Udrea.

Ea a mai declarat ca PMP va profita de actualul context politic pentru a face o adevarata opozitie atat la PSD cat si la PNL. Cat despre inscrierea lui Traian Basescu in PMP, Elena Udrea a declarat ca acesta va anunta singur ce doreste sa faca si cum doreste sa sprijine partidul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.