Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, mesaj după adoptarea de Senat a Codului fiscal

ponta guvern sedinta

Premierul Victor Ponta afirma ca adoptarea de catre Senat a proiectului noului Cod fiscal reprezinta un prim pas catre aplicarea masurilor de relaxare fiscala de la 1 ianuarie 2016 si reaminteste ca reducerea TVA la 9% la alimente va intra în vigoare de la 1 iunie 2015, asa cum Guvernul a stabilit deja.

'Proiectul de lege privind Codul fiscal a fost adoptat ieri de Senat (prima Camera sesizata) cu 90 de voturi pentru, 36 împotriva si patru abtineri. Este o veste foarte buna, un prim pas catre aplicarea masurilor de relaxare fiscala de la 1 ianuarie 2016! (desigur, reducerea TVA la 9% pentru alimente se va aplica mai repede, de la 1 iunie, asa cum am stabilit)', a scris premierul marti pe Twitter.

Ponta se declara totusi dezamagit de reactia senatorilor PNL cu privire la acest subiect.

'Sunt totusi dezamagit ca PNL a refuzat sa voteze un Cod fiscal care cuprinde, în esenta, masuri liberale cu impact social important. Românii vad si judeca!', a mai notat premierul.

Proiectul de lege privind Codul fiscal a fost adoptat luni de Senat, în calitate de prima Camera sesizata, cu 90 de voturi pentru, 36 împotriva si patru abtineri.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a sustinut ca actuala legislatie fiscala este perceputa în mediul economic si social ca fiind 'dificil de aplicat' iar actualul Cod fiscal a fost construit astfel încât sa conduca la simplificarea fiscalitatii si la predictibilitate.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.