Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta promite că Guvernul nu va mari impozitele anul viitor

guvern

Premierul Victor Ponta a apreciat miercuri ca datele Institutului National de Statistica privind cresterea salariului mediu si a puterii de cumparare îi permit sa reia angajamentul ca anul viitor Guvernul pe care îl va sustine nu va mari impozitele si va reduce TVA la fructe si legume.

'Vestile bune de astazi confirmate de INS (cresterea salariului mediu si a puterii de cumparare peste rata inflatiei) arata ca eforturile din ultimii ani dau rezultate. Chiar daca mai sunt multe de facut, cresc veniturile si exista încrederea mediului de afaceri în economie. Avem semnale bune si pentru cifrele de crestere economica de saptamâna viitoare', a postat prim ministrul pe contul sau de Facebook.
Ponta a precizat ca, în acest context, angajamentele pe care si le-a luat în plan economic vor fi respectate.
'Reiau angajamentul pe care l-am mai transmis - eu si Guvernul pe care îl sustin nu vom mari impozitele si vom proteja pensiile românilor. Vom continua efortul de a reduce fiscalitatea (prin mentinerea cotei unice la 16%, mentinerea reducerii CAS si, cât mai rapid, scaderea TVA la fructe si legume). Iar marirea pensiilor, deja pusa în aplicare si anul trecut si anul acesta, va continua si în 2015!', a mai sustinut prim ministrul, candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC la prezidentiale.
Câstigul salarial mediu nominal net a ajuns, în septembrie 2014, la 1.698 de lei, în crestere cu 0,9%, respectiv 15 lei fata de luna precedenta, valorile cele mai mari regasindu-se în sectoarele extractiei petrolului brut si a gazelor naturale (5.776 de lei), iar cele mai mici în hoteluri si restaurante (996 de lei), potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).
În ceea ce priveste câstigul salarial mediu nominal brut, acesta a fost în luna septembrie de 2.349 de lei, cu 0,8% mai mare decât în august.
În sectorul bugetar s-au înregistrat usoare cresteri ale câstigului salarial mediu net fata de luna august în învatamânt (2,2%), ca urmare a acordarii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice, respectiv în administratia publica (0,5%).
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.