Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, replica acida pentru Ungaria: Ziduri, câini, poliţişti, arme - asta arată ca în anii '30

ponta semn

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că problema refugiaţilor este o problemă a Europei şi trebuie rezolvată împreună de statele membre, arătând că, din păcate, comportamentul oficialilor ungari nu are nicio legătură cu ideea de Europa.

"România este o ţară ce a dorit să fie membru al Uniunii Europene pentru a respecta valorile europene. Problema refugiaţilor este o problemă a Europei şi trebuie să o rezolvăm împreună. Din păcate, comportamentul oficialilor maghiari nu are nicio legătură cu ideea de Europa. Ziduri, câini, poliţişti, arme - asta arată ca în anii '30 în Europa. E un lucru pe care îl spun cam toţi liderii europeni şi, dacă se supără sau nu se supără oficialii maghiari, mă interesează destul de puţin. Mă alătur tuturor liderilor europeni care sancţionează o atitudine ruşinoasă pentru Europa din partea autorităţilor şi politicienilor dintr-o ţară membră a UE şi anume Ungaria şi voi face acest lucru de câte ori va fi cazul", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că "ar fi o idee rea" ridicarea de către Ungaria a unui gard la graniţa cu România.

"Realitatea este una singură şi anume garduri, câini, arme şi? Am rezolvat problema refugiaţilor? Nu am rezolvat-o. Ideea că pui un gard şi arunci problema în Serbia, în România, în Croaţia, în Austria nu are nicio legătură cu ideea de solidaritate şi de bună vecinătate. Aşa putem şi noi să aruncăm problemele la unguri. Şi ce am rezolvat?", a spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.