Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta RUPE TĂCEREA la întoarcerea din China: 'Incompetența și prostia acestui Guvern...'! 'Înțepături' la adresa Teldrum

inquamphotos.com / Octav Ganea
victor ponta psd program

Ponta a lansat un atac furibund la revenirea de la Beijing, unde a participat la lucrările Forumului prin care s-a constituit "Silk Road NGO Cooperation Network", unde a fost ales în Comitetul Permanent, format din 9 persoane, care va coordona în următorii ani activitățile specifice ale SIRONET (Silk Road Network). "Voi lucra pentru toate țările participante, dar cel mai mult mi-aș dori să pot ajuta proiectele din România", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

"Inititiativa globala lansata de China sub numele de “One Belt One Road” (sau “Noua Cale a Matasii) este in zilele noastre cel mai mare proiect mondial de dezvoltare - proiecte de aproape 900 miliarde de Dolari care privesc Asia , Europa, Africa si Australia.

Citește și: Bătălie CRUNTĂ pentru putere în PSD: Omul din umbră care vrea să-i ia locul lui Liviu Dragnea

China tocmai a incorporat aceasta “Initiativa” in Constitutia PCC cu ocazia Congresului al XIX lea si va canaliza practic toate investitiile sale in acest format / deja multe tari au inceput sa acceseze proiecte concrete sau sa construiasca structuri de coordonare / ca de obicei Romania are o mare sansa si isi bate joc de ea cu o inconstienta deja tipica!

Proiecte energetice care ar aduce in Romania 7,5 miliarde de Dolari sunt ingropate in incompetenta si chiar prostia care definesc Ministerul Energiei in 2017 ( chiar mai rau decat 2016) / Alte mari proicte de infrastructura sunt ignorate ( probabil pentru ca nu lucreaza cu TELDRUM)/ chiar si proiectele pe agricultura si industrie alimentara lansate in 2013-14 au ramas orfane in 2017 ( intr-un an intreg Ministerul Agriculturii nu a reusit sa puna o simpla semnatura pe un “Acord Romania - China privind exportul de lucerna”)!

Germania deja munceste serios la proiectele OBOR si le considera o mare oporunitate pt economia lor (spre deosebire de Romania)

Si tarile vecine noua deja se mobilizeaza - Ungaria organizeaza la Budapesta la sfarsitul lunii Summitul China - EEC 16+1 in prezenta Premierului Chinei / Cehia si Polonia au depus deja proiecte si au numit responsabili. Romania ...... nimic.

Citește și: Dragomir aruncă BOMBA: legătura neştiută dintre procuroarea lui Dragnea şi generalul SRI Dumbravă

Am participat cu mare placere si interes la Beijing la lucrarile Forumului prin care s-a constituit “Silk Road NGO Cooperation Network” / si am fost ales in Comitetul Permanent format din 9 persoane care va coordona in urmatorii ani activitatile specifice ale SIRONET ( Silk Road Network). Voi lucra pentru toate tarile participante dar cel mai mult mi-as dori sa pot ajuta proiectele din Romania.

Am crezut de la inceput ( timpul mi-a intarit aceasta convingere) ca “One Belt One Road” este o mare oportunitate - dar de aceasta vor beneficia doar cei destepti si competenti/ din pacate nu avem asa ceva in actualul Guvern.", a scris Victor Ponta pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.