Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: S-au intors anumite practici comuniste. Ce solicita Consiliului Concurentei

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat joi la intalnirea cu Consiliul Concurentei ca a remarcat intoarcerea unor practici comuniste dar se bucura ca cei de la Consiliul Concurentei nu le-au adoptat. El le-a cerut acestora sprijin in asigurarea unei pieti concurentiale corecte mai ales dupa reducerea TVA la alimente.

"S-au întors anumite practici comuniste, din punctul acesta de vedere Consiliul Concurenței mă bucur că nu face acest lucru. Sunt absolut convins că singura șansă de dezvoltare a României este să aibă o economie competitivă. Sunt extrem de convins de la început că nu poți distribui ceva ce nu ai, că trăim într-o Europă și o lume deschisă și că o economie competitivă ne va asigura resursele pentru viitor.

Am colaborat foarte bine pe legislația privind concurența, am adoptat-o prin ordonanță de urgență. Guvernul este criticat pentru ordonanțele de urgență dar important este că legislația a fost aprobată. Există încă înțelegeri, carteluri și toate acestea sunt împotriva competitivității și a unei pieței libere. Vreau să vă mulțumesc pentru modul în care am lucrat în ceea ce privește ajutorul de stat", a spus Victor Ponta.

El a explicat ca masura limitarii tranzactiilor cash este menita sa reduca evaziunea si prin cresterea tranzactiilor bancare sa se obtina o reducere a comisioanelor percepute de banci. In plus a cerut Consiliului Concurentei sa fie un partener al Guvernului in implementarea acestei masuri si a reducerii TVA.

"S-a vorbit de faptul că am limitat prin lege operațiunile cash, s-a spus că vrem să ajutăm băncile. Nu, intrăm într-un circuit civilizat unde nu mai poți să îți cumperi cu banii din pungă o casă. Da, băncile vor avea mai multe operațiuni și asta înseamnă că pot și trebui să micșoreze comisioanele.

Vreau să vă rog să ne sprijiniți în ceea ce va fi de la 1 iunie, de aplicare a regulilor competiției și a pieței după reducerea TVA la toate produsele alimentare. Vreau să cred că regulile competiției și ale pieței vor funcționa cu adevărat. De multe ori Consiliul Concurenței m-a sprijinit în combaterea populismului.

Eu cred că totul este 'all about economy', dacă avem o economie performantă va fi bine pentru toată lumea. Asta înseamnă competiție liberă, reguli pe care să le respecte toată lumea", a mai spus Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.