Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, salvat a doua oară. Parlamentarii dau lovitura de graţie în lupta cu procurorii

camera deputatilor, vot

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor ar fi trebuit să aibă pe ordinea de zi de marţi, 9 iunie, nu mai puţin de 20 de proiecte legislative care vizează modificări ale Codului Penal şi Codului de Procedura Penală. În ultimul moment, în dezbatere a intrat şi un proiect de lege care dezincriminează conflictul de interese. Coincidenţă sau nu, de o asemenea lege ar beneficia tocmai premierul Victor Ponta.

Vezi şi: Codul Penal, sub asediu. 20 de proiecte de modificare într-o singură zi

Proiectul a fost iniţiat de cinci deputaţi, Aurelian Ionescu (PC), Ion Marocico (minorităţi), Marton Arpad (UDMR), Ciprian Nica şi Victor Roman (PSD), în mai 2014, potrivit fişei legislative. Deşi a avut doar avize negative, proiectul a fost adoptat tacit, adică fără dezbatere, de Senat, pe 30 martie 2015.

Concret, iniţiativa celor cinci deputaţi scoate din sfera penalului conflictul de interese. Este vorba de două modificări propuse la Codul penal care, dacă vor fi adoptate, le vor permite aleşilor nu doar să-şi angajeze rudele la cabinetele parlamentare fără a mai risca o condamnare, ci le va permite să numească în funcţii persoane cu care au avut raporturi comerciale în ultimii cinci ani, de pe urma cărora au avut foloase, scrie gandul.info. Fix acuzaţia pe care procurorii DNA i-au adus-o premierului Victor Ponta.

Proiectul a fost trimis către Ministerul Justiţiei, Parchetul General, Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până în acest moment, a primit deja aviz favorabil de la comisia pentru drepturile omului.

Iniţiatorii neagă că proiectul ar fi unul cu dedicaţie pentru Victor Ponta. În primul rând, susţin ei, în 2014, când a fost depus proiectul de lege în Parlament, nimeni nu avea de unde să ştie ce acuzaţii vor urma la adresa premierului.

Vezi AICI proiectul de lege!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.