Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta si PSD, lasati in offside de UNPR si PC. Majoritatea - tot mai fragila

psd1

Premierul Victor Ponta si PSD-ul sunt lasati in offside partenerii de guvernare de la UNPR si PC. Acestia au reactionat promt si pozitiv la propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru functia de director SRI. PSD-ul a ezitat insa in exprimarea unei pozitii oficiale fata de numirea lui Eduard Hellvig,

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi considera ca aceasta atitudine diferita a PSD-ului pe de-o parte si a UNPR, PC pe de alta parte arata ca majoritatea parlamentara este tot mai fragila.

„Nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI a demonstrat, din nou, cât de fragilă este actuala majoritate guvernamentală. La scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat opţiunea pentru conducerea SRI, parlamentarii PC – fara sa mai astepte o pozitionare a conducerii partidului, care oricum nu stia ce crede pana nu se pronunta Victor Ponta – au anunţat că îl vor vota pe Eduard Hellvig în Parlament. Conducerea UNPR a fost categorica si prompta in sustinerea lui Hellvig. Liderii UDMR, de asemenea, s-au pronuntat in favoarea nominalizarii prezidentiale. Ezitarea PSD, precum şi reacţia ambigua a preşedintelui partidului, Victor Ponta, demonstrează că social-democraţii au fost luaţi prin surprindere de nominalizarea şefului statului şi lăsaţi în offside de partenerii de guvernare în acestă chestiune. Asta, în condiţiile în care preşedintele Iohannis a demonstrat până acum că nu se angajează în acţiuni politice hazardate, fara sanse solide de reuşită. În acest context, chiar dacă această variantă nu ii surâde, anunţarea votului în favoarea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI este singura opţiune care i-a rămas lui Victor Ponta. Altfel, PSD demonstrează că, aşa cum a rămas fără UNPR şi PC în cazul Hellvig, la fel de uşor poate rămâne fără cei doi parteneri şi în cazul unei moţiuni de cenzură, de exemplu”, a precizat deputatul PNL.

Ovidiu Raeţchi a mai spus că, pentru a-si disimula slabiciunea, PSD e pus in situatia de a anunţa că va vota, de asemenea, pentru numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI.

„Aflat între ciocan şi nicovală, un vot acordat împotriva propunerii Preşedintelui pentru şefia SRI este un lux pe care PSD nu şi-l permite. În plus, între dosarul în care este implicata familia sa sau citarea în dosarul Referendumului, Victor Ponta nu mai îşi permite să deschidă încă un front pe care nu îl poate câştiga. La acest lucru se adaugă plecările pe bandă rulantă din PSD la nicio lună de la începutul sesiunii parlamentare şi votul UDMR acordat în favoarea candidatului PNL pentru locul lăsat vacant la Curtea Constituţională. Victor Ponta se află pe ultima sută a mandatului său mult prea lung şi costisitor de premier şi a ajuns la stadiul în care totul se năruie în jurul său”, a completat Ovidiu Raeţchi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.