Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta şi Tăriceanu l-au sfidat pe Iohannis

juramant matache

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depuns vineri, la ora 9,00, jurământul de învestitură în funcţie. De la ceremonia a lipsit atât premierul Victor Ponta, cât şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost înlocuit de Vasile Nistor. Au fost prezenţi, în schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vicepremierul Gabriel Oprea şi alţi membri ai Guvernului. Preşedintele Iohannis nu a rostit un discurs cu această ocazie, ci doar ia urat succes noului ministru în momentul în care cei doi au dat mâna.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor. Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta pentru acest portofoliu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor în această funcţie, pe motiv că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. 

Rus a demisionat din funcţie după o serie de declaraţii referitoare la românii din străinătate. Premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia lui Ioan Rus pe 11 iunie.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.