Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta sustinut de politicieni din strainatate

psd3

Premierul Victor Ponta pare sa isi fi gasit un grup de sustinatori tocmai in Luxemburg. Grupul Socialistilor pentru integrare (SPIC) dinc adrul Partidului Socialist Luxemburghez si-a exprimat deschis sustinerea pentru presedintele PSD.

La o reuniune de lucru a grupului Socialistilor pentru integrare si cetatenie (SPIC) la sediul LSAP, in orasul Luxemburg, socialistii europeni prezenti au salutat infiintarea Organizatiei PSD Luxemburg si si-au exprimat sustinerea pentru Victor Ponta, candidatul PSD la presedintia Romaniei.
Domnul Marc Angel, deputat in Parlamentul din Luxemburg, precum si Presedintele Comisiei de afaceri externe a adresat propriul mesaj de sustinere cu ocazia demararii campaniei electorale din Romania. Domnia sa s-a adresat si comunitatii de romani din Marele Ducat de Luxemburg: ”Participati la alegerile prezidentiale din Romania!” si a reamintit ca: ”intarind socialismul si sustinand social-democratii din tarile membre Uniunii Europene putem sa realizam o Europa mult mai sociala si democratica.”
Alexandra Carstea, Presedinta PSD Luxemburg a multumit colegilor socialisti din cadrul LSAP pentru atentia, implicarea si privilegiul de a beneficia de sustinerea unei echipe entuziaste si profesioniste, animate de valori socialiste universale, preocupate de imperativul integrarii si de apropierea de cetatenii nostri , pe langa promovarea valorilor europene:
”Cred in unitatea romanilor din tara si din afara tarii. Sunt convinsa ca toti romanii, oriunde traiesc, au o voce importanta in privinta democratiei romanesti si europene. Le recunoastem adevarata valoare si alaturi de Victor Ponta, ne vom lupta pentru o Romanie puternica!”.

La reuniune au participat mai multe personalitati locale si nationale, domnul deputat Marc Angel, Presedintele Comisiei de afaceri externe, coordonatorul SPIC domnul Sosthene Lembella, doamna Danielle Kies, membra a Comitetului executiv al LSAP, doamna Alexandra Carstea, Presedinta PSD Luxemburg, doamna Elena Margineanu, Presedinte executiv, doamna Andreea Elena Rodrigues Zafiu, Secretar executiv si doamna Gabriela Ionitescu, Vice-presedinte a Organizatiei PSD Luxemburg, precum si membrii ai biroului SPIC, originari din mai multe tari printre care Franta, Belgia, Muntenegru, Coasta de Fildes, Camerun, Peru, Spania si Regatul Unit al Marii Britanii.
Reuniunea a beneficiat si de prezenta doamnei Nathalie de Oliveira, primarul adjunct al orasului Metz din Franta, militanta devotata cauzei cetatenilor care traiesc in afara tarii lor de origine, precum si promovarii valorilor europene.
Doamna de Oliveira a mentionat: ”Europa are militanti devotati cauzei sale pe tot continentul. Militantii au nevoie sa se reuneasca pentru a face mai bine campanie si sa dobaneasca victoriile viitoare. O Europa a popoarelor nu poate exista daca Europa militantilor ar ramane simbolica.”
Cu aceasta ocazie, Secretarul General al LSAP, domnul deputat Yves Cruchten a reiterat sustinerea sa pentru colegii din Romania, adresandu-le un mesaj : ”Astazi, mai mult decat oricand, Europa are nevoie de socialisti pentru a contracara austeritatea promovata de dreapta. Cetatenii din Romania, la fel ca si in restul Europei, trebuie sa fie in centrul preocuparilor noastre.”
Grupul de lucru „Socialistii pentru Integrare si Cetatenie” al (LSAP) a fost creat in 2009 si confirmat prin vot de Congresul National al LSAP din 14 martie 2010. Obiectivele si valorile SPIC-LSAP sunt: coeziunea sociala, integrarea, convietuirea, democratia participativa, progresul social si promovarea pacii.
SPIC reuneste membrii non-luxemburghezi, membrii naturalizati luxemburghezi, proveniti din randul imigrantilor,  precum si simpatizanti LSAP si socialisti interesati de problematica integrarii si promovarii convietuirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.