Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PONTUL ZILEI, din ALDE, pentru Viorica Dăncilă: Guvernarea trebuie să continue, dar cu o altă foaie de parcurs

ALDE
ALDE sigla

Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că guvernarea Coaliţiei PSD- ALDE trebuie să continue dar cu o altă foaie de parcurs, el adăugând că alegeri anticipate sunt foarte greu de făcut, conform Agerpres.

Citește și: Liviu Pleșoianu, POTOP de acuzații: 'Carmen Dan e la DNA după ce l-a înfruntat pe Iohannis '

"Dacă ne uităm pe cifre şi la ceea ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare, cu toţii putem să spunem că au fost alegerile, poate cele mai neanticipate de niciun partid politic, vorbeam şi cu cei de la USR şi nici ei nu au anticipat ceea ce s-a întâmplat duminică. Motivele sunt multiple şi ar trebui analizate de către fiecare partid în parte şi discutate mai puţin în presă pentru că pleacă de la modul în care fiecare partid s-a prezentat în ultima perioadă. Din punctul meu de vedere, PSD şi ALDE au demonstrat că au o majoritate lejeră în Parlament la alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi au arătat că suntem pregătiţi să mergem mai departe, dar schimbând puţin foaia de parcurs în relaţia cu PSD şi modul în care vrem să guvernăm împreună. Poate pentru oportunism politic, corect sau normal ar fi fost să ieşim de la guvernare, dar pentru a fi consecvenţi mi se pare normal să continuăm această guvernare, dar cu altă foaie de parcurs şi alte teme", a declarat Toma Petcu.

El spune că îşi doreşte ca în perioada următoare cei din coaliţia de guvernare să vorbească mai puţin despre justiţie şi mai mult despre economie, infrastructură, sănătate, învăţământ şi "să fie demarate odată acele spitale regionale".

"ALDE îşi asumă şi rezultatul votului la referendum indiferent de opţiunea partidului de a vota sau nu referendumul (...) Am observat o mare isterie şi euforie a celor în special din tabăra PNL pentru rezultatul obţinut, îi felicit dar le spun că a te bucura de un vot obţinut prin antivot nu dovedeşte că eşti matur politic. Coaliţia PSD-ALDE nu se va destrăma în judeţ şi la alegerile locale rezultatele vor fi mult mai bune în judeţ, dacă acum au fost de peste 50% atunci vor fi de 60%", a adăugat Toma Petcu.

Liderul ALDE Giurgiu a mai spus că alegeri anticipate sunt greu de organizat mai ales că "PNL cu USR nu se înţeleg şi este foarte clar că au probleme între ei şi în a se susţine unii pe alţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.