Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Popșoi: Conducerea PAS a aflat din presă despre reținerea lui Stoianoglo

stiri.md
mihai popsoi

Deputatul fracțiunii PAS și vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4 că conducerea partidului a aflat din presă despre reținerea procurorului general al țării, Alexandr Stoianoglo.

„Faptul că justiția nu este controlată politic este un lucru cert, or, pentru asta nu e necesar să mai suni procurorii sau judecătorii, să nu îi mai pui să semneze cu sutele în sprijinul Guvernului”, a declarat Popșoi, transmite Știri.md.

Întrebat dacă cineva a sunat pentru a-l reține pe Stoianoglo, Popșoi a menționat că nimeni nu a sunat să dea astfel de indicații.

„Vom începe evaluarea externă a judecătorilor și a procurorilor. Îi vom da prin sită și cei mai corupți vor pleca din sistem. Vor fi înlocuiți cu alți oameni, tineri, din afara sistemului. Vom avea o schimbare de față a Procuraturii, în așa fel ca să avem o masă critică de oameni integri și profesioniști, care să dea tonul.

„Eu am aflat din presă despre reținerea lui Stoianoglo și sunt sigur că și ceilalți colegi”, a asigurat Popșoi.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat de drept din funcție pe 5 octombrie curent, când a fost reținut într-un dosar de corupție pe numele său. Procurorii anticorupție îi impută lui Stoianoglo cinci capete de acuzare, acuzându-l de favorizare a unui grup criminal.

Alexandr Stoianoglo a respins, din arestul la domiciliu, acuzațiile și afirmă că actuala guvernare ar vrea să-l înlăture din funcție pentru a prelua controlul asupra Procuraturii Generale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.