Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Popularii Europeni, decizie RADICALĂ pentru România: statul de drept NU afectează accesarea fondurilor UE

PPE

Adunarea Politică a Partidului Popular European (PPE) a adoptat marți poziția celei mai mari familii politice pentru negocierile privind următorul cadru financiar multianual al UE. În ciuda faptului că Vera Jourova, comisarul european pe Justiție, a propus ca fondurile din viitorul buget UE să fie condiționate și de calitatea statului de drept și al independenței justiției.

Citește și: Victor Ponta, 'O FACE PRAF' pe Laura Codruţa Kovesi: Atac dur după excluderea lui Mircea Negulescu - anunţ apocaliptic pentru politicieni

În schimb, Popularii Europeni, cel mai mare grup politic din Parlamentul European au decis să nu susțină această măsură. O astfel de măsură ar fi afectat și România, pentru că în ultimul raport MCV țara noastră a fost criticată pentru legile justiției.

“Bugetul UE trebuie să asigure că fiecare euro cheltuit va îmbunătăți viața cetățenilor europeni: stimularea competitivității într-un mod durabil, protejarea vulnerabililor, consolidarea securității și apărării UE și stabilizarea vecinătății noastre imediate. Brexit va influența forma bugetului UE, dar nu își va schimba direcția și nici prioritățile. Vom continua să desfășurăm politici continue, cum ar fi politica agricolă comună și Fondul de coeziune, adaptând în același timp bugetul UE la noile realități, cum ar fi protecția frontierelor externe ale UE. Având noi priorități și un nou format al celor 27 de state membre, bugetul UE va necesita noi finanțări. Responsabilitatea, eficiența și flexibilitatea trebuie să fie principiile directoare ale CFM. PPE va face ca fiecare euro să funcționeze pentru o Europă prosperă și sigură”, spus Joseph Daul, președintele PPE, informează CaleaEuropeana.ro.

Prioritățile PPE pentru viitorul CFM nu includ nicio prevedere privind condiționarea accesării fondurilor europene de criteriile statului drept, după ce comisarul european pentru justiție, Vera Jourova, a precizat că executivul european ia în considerare introducerea în viitorul buget obligația ca statele membre să aibă ”sisteme judiciare funcţionale şi independente” și că va prezenta inclusiv o definiție pentru statul de drept.

Comisarul european pentru justiție, Vera Jourova, a declarat că executivul european va prezenta o definiție a “statului de drept” în contextul în care este discutat viitorul buget al Uniunii Europene și după ce anumite state au solicitat condiționarea accesării fondurilor europene de independența judiciară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.