Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populaţia Canadei a crescut aproape de două ori mai rapid decât cea a altor state membre G7, din cauza imigrației

grupul g7

Populaţia Canadei, care număra aproape 37 de milioane de locuitori în 2021, a crescut aproape de două ori mai rapid decât cea a altor state membre G7, în urma unei imigraţii-record, anunţă Institutul naţional canadian de statistică, relatează AFP.

Canada înregistra cu 1,8 milioane de locuitori în plus faţă de 2016, iar 80% dintre aceştia sunt nou-sosiţi - imigranţi permanenţi sau temporari, conform news.ro.

”Un lucru nu s-a schimbat de cinci ani: Canada rămâne ţara cu cea mai rapidă creştere în G7”, subliniază Statistique Canada într-un comunicat în care prezintă recensământul populaţiei în perioada 2016-2021.

Populaţia canadiană a crescut cu 5,2% din 2015 şi a depăşit rata creşterii din Franţa, Germania, Statele Unite, Italia, Japonia şi Regatul Unit.

Creşterea demografică a Canadei se află pe locul şapte în cadrul G20, după Mexic şi Australia, la acelaşi nivel cu India.

După ce a atins un vârf în 2019, creşterea populaţiei canadiene a fost încetinită de pandemia covid-19, iar restricţiile impuse la frontieră au frânat imigraţia.

Populaţia canadiană a crescut cu 0,4% în 2020 - cel mai lent nivel al creşterii de la Primul Război Mondial.

Statistique Canada notează, de asemenea, că peste 30.000 de persoane au murit din cauza covd-19 de la începutul pandemiei, ceea ce face din noul coronavirus a treia cauză a mortalităţii, după cancer şi boli cardiace.

Însă, de la mijlocul lui 2021, creşterea a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei covid-19, iar imigraţia înregistrează o creştere puternică începând din aprilie.

Populaţia Ontario, cea mai populată provincie, cu 14 milioane de locuitori, a crescut într-un ritm mai rapid (+5,8%) decât populaţia Canadei, deoarece a prmit de aproape două ori mai mulţi imigranţi faţă de nivelul ultimului recensământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.