Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populaţia de tigri din India a ajuns la aproximativ 3.000 de exemplare, graţie programelor de conservare a naturii

tigru

Populaţia de tigri a crescut în India până la aproape 3.000 de exemplare, un prag datorită căruia acest stat poate fi considerat unul dintre cele mai sigure şi mai mari habitate din lume pentru aceste feline pe cale de dispariţie, a anunţat luni prim-ministrul indian Narendra Modi, citat de DPA potrivit Agerpres.

Premierul indian a declarat că reuşita anunţată reprezintă "o realizare istorică" pentru eforturile depuse de India în privinţa protejării tigrilor şi a anunţat luni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tigrului, un nou recensământ de patru ani ce vizează numărarea exemplarelor de tigri care trăiesc în această ţară.

Populaţia de tigri a crescut la 2.967 de exemplare în 2018, de la 1.400 în urmă cu 14-15 ani, a precizat premierul Narendra Modi, adăugând că India a devenit în prezent ţara care găzduieşte trei pătrimi din populaţia mondială de tigri.

Numărul acestor animale a fost de 2.226 la precedentul recensământ, realizat în 2014.

"În urmă cu nouă ani, s-a decis la Sankt Petersburg obiectivul dublării populaţiei globale de tigri până în 2022. Noi, în India, am îndeplinit acest obiectiv cu patru ani mai devreme", a precizat prim-ministrul indian, referindu-se la primul summit internaţional dedicat acestor feline, organizat în 2010.

Populaţia mondială de tigri a scăzut dramatic în ultimele decenii, în mare parte din cauza cererii de organe prelevate de la aceste animale şi comercializate în China şi ţări din Asia de Sud-Est pentru a fi utilizate în medicina tradiţională, dar şi din cauza distrugerii de către oameni a habitatelor lor naturale.

"Project Tiger", un program de conservare demarat de Guvernul Indiei, a fost lansat în anii 1970 pentru a preveni declinul populaţiei de tigri din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.