Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populația Moldovei este în continuă scădere: Cetățenii moldoveni mor, iar alții în loc nu se nasc

natalitate

Conform ultimelor date statistice prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), la începutul anului 2021, numărul populației în Moldova era 2.597.107 persoane (cu reședință obișnuită).

Dintre acestea, 52,3% sunt femei, iar 47,7% sunt bărbați. E de menționat că numărul persoanelor este în descreștere în comparație cu anii precedenți, transmite presa din Republica Moldova.

În tabelul de mai jos puteți vedea cum a evoluat numărul populației țării noastre în ultimii ani și câte persoane se regăsesc în fiecare categorie de vârstă.

Recent, expertul în relații economice Veaceslav Ioniță a prezentat un studiu care relevă faptul că Republica Moldova se depopulează într-un ritm alarmant din cauza ratei scăzute a natalității și a faptului că, anual, pleacă peste hotare între 35.000 și 40.000 de cetățeni. Conform expertului, din 1991 și până în 2022, populația Republicii Moldova s-a redus cu 1,5 milioane de locuitori.

Același expert a prezentat într-un alt studiu date care ne arată că, în anul 2022, pentru prima dată populația tânără (18-35 de ani) care intră în viața activă va fi mai mică decât populația în vârstă (peste 60 de ani) care iese din viața economică activă.

„Cetățenii moldoveni mor, iar alții în loc nu se nasc. Moldovenii tot mai mult părăsesc țara pentru altă țară. În 2022 reprezentăm 0,05% din populația globului. Moldovenii, ca națiune, dispar de pe glob. Ponderea noastră în lume s-a redus de două ori din cauza natalității scăzute și de trei ori din cauza plecării masive în lume a moldovenilor”, a spus Veaceslav Ioniță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.