Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populaţia trebuie pregătită pentru ieşirea din izolare (ECDC)

Twitter
coronavirus

Directoarea Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, a recomandat luni unei comisii a Parlamentului European să gestioneze aşteptările populaţiei privind încetarea treptată a restricţiilor după epidemia de COVID-19, transmite AFP potrivit Agerpres.

"Este un maraton, nu un sprint", a declarat Ammon într-o videoconferinţă cu comisia legislativului european pentru mediu şi sănătate publică. Ea a apreciat că trebuie avute în vedere aşteptările privind pandemia provocată de coronavirus, durata acesteia şi efectul pe termen scurt asupra vieţii. "Nu se va încheia prea curând şi oamenii trebuie să se pregătească mintal pentru asta", a avertizat şefa ECDC.

Un alt mesaj, adresat publicului, a fost că "nu trebuie să lăsăm garda jos". Ammon a insistat că este nevoie de implicarea în continuare a comunităţilor pentru a menţine normele sanitare stricte - spălatul pe mâini, distanţarea socială sau portul măştii.

Conform datelor ECDC, în Europa s-au înregistrat până duminica trecută peste 1,36 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus şi aproape 140.000 de morţi.

Ritmul în care apar cazuri noi este încă în creştere în Bulgaria, în timp ce în Regatul Unit, Polonia, România şi Suedia nu au avut loc schimbări importante în ultimele 14 zile, iar în toate celelalte ţări europene, numărul de cazuri noi a scăzut. Sâmbăta trecută părea că Europa a trecut peste vârful valului iniţial de transmitere a bolii, a afirmat Andrea Ammon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.