Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populațiile de koala din Australia, diminuate din cauza stresului

https://en.wikipedia.org/wiki/Koala
Koala

Populaţiile de koala din statul australian New South Wales se află într-un "declin constant" din cauza stresului asupra sistemului lor imunitar cauzat de distrugerea habitatului şi de incendiile de vegetaţie, potrivit unui nou studiu, relatează dpa, citată de AGERPRES.

Defrişările masive, pierderea habitatului în urma incendiilor şi valurile de căldură au făcut ca sistemul imunitar al populaţiilor de koala să fie copleşit ca urmare a presiunilor, a declarat joi pentru dpa unul dintre autorii studiului, Edward Narayan.

"Potrivit datelor, koala se află la limita superioară a pragului fiziologic pentru a face faţă schimbărilor de mediu", a explicat el.

Cercetătorii de la Western Sydney University au analizat 12.543 de înregistrări de peste 29 de ani din cele trei "puncte majore unde trăiesc populaţiile de koala" din statul New South Wales.

Citește și: EXPERIMENT făcut pe populație, în plină pandemie: cum se TESTEAZĂ gradul de conformare al cetățenilor

Ei au descoperit că populaţiile de koala au scăzut constant în principal din cauza bolilor - cea mai frecventă fiind chlamydia - la care au devenit mai sensibile din cauza "expunerii prelungite la factorii de stres".

Studiul, publicat miercuri în revista PLOS ONE, a avertizat că traumele provocate de schimbările de mediu şi bolile împing koala spre "pragul dispariţiei".

"Nu este o surpriză, ci o conştientizare", a subliniat Narayan.

Grupurile comunitare şi voluntarii au reuşit să trateze mulţi koala salvaţi care au contractat boli, însă "este necesar să vindecăm mediul înconjurător, nu un singur animal", a adăugat Narayan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.