Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porcul, adevăratul stăpân al statului paralel!

radiocluj.ro

Nu pot să nu încep acest editorial cu zâmbetul pe buze, cum de altfel îl vom și încheia, aducându-vă aminte de un banc fabulos cu Ghiță (purcelul nu fugarul) personaj principal: ”Cică intră porcușorul isteric într-un magazin. Vânzătoarea îl vede și îl întreabă: Cu ce vă pot ajuta? Porcușorul: Primiți comenzi? Vânzătoarea: Da. Porcușorul începe să urle: Culcat!”

Nu se putea un moment mai prielnic de devoalare a puterii pe care o are acest animal asupra României decât apropierea Crăciunului, porcul fiind în această perioadă cel mai căutat partener de masă pentru români. Și români sunt și domnul Dragnea, doamna Kovesi, Victor Ponta, Coldea, Maior, Gabriel Oprea (aici ar fi de investigat dacă domnul Oprea avea obiceiul să meargă cu o coloană oficială și la pomana porcului). Imaginați-vă cât de cutremurătoare ar putea fi imaginile de la acea pomană a porcului din 2013, când bietul animal a fost sacrificat de Dragnea, când Kovesi a mușcat prima din Șorici iar Coldea cu Ponta se pregăteau să facă caltaboșii.

Și în tot timpul acesta, puneau la cale cum să subjuge România, să își facă scăpate dosarele penale, să aresteze din adversarii politici și să ne mintă pe noi în față. Nu este așa că aproape vă tremură buzele de furie? Că ați crezut că se devoalase tot ce se putea din sufrageria lui Oprea și că statul paralel, circular, paralelipiped și-a atins maximum de josnicie? Dar cum să se ajungă la situația de a călca în picioare și sfânta pomană dacică a porcului?

Să ieșim un pic din nota amuzantă, pentru că lucrurile nu se vor opri aici. Mai mult ca sigur se va face o nouă comisie parlamentară. Pleșoianu va chema toți porcii să răspundă întrebărilor comisiei, doamna Florea va emite un raport prin care va concluziona, pe un ton grav, că istoria României din ultimii 27 de ani a fost grav viciată de porci. Și nu ar fi foarte departe de adevăr, numai că ne raportăm la cum totul alți porci. Până unde poate merge acest zgomot de fond din ultimul an? Chiar nu poate fi Kovesi cu adevărat trasă la răspundere pentru niște fapte grave, demisă și eventual crucificată? După sufragerie, porc, care ar mai putea fi următoarea dezvăluire care să dea insomnii oamenilor? Că a tăiat cândva o găină în timp ce striga, ca pe o incantanție: ”Dragnea Akbar”?

Nu, nu suntem într-o piesă de Caragiale. Este România anului 2017, tot ceea ce am scris mai sus este o realitate și reprezintă mare parte din activitatea  unor politicieni, trusturi de presă, ”forțe oculte„. Și atunci, când să mai vorbim pe bune despre justiției, despre ce trebuie cu adevărat schimbat, îmbunătățit? Când să poți să mai discerni ce este fake news și știre pe bune? O dezbatere extrem de serioasă despre tot ceea ce s-a întâmplat în societatea românească în ultimii 10 ani, cât a fost justiție, cât a fost comandă politică executată discreționar fix de instituțiile care ar fi trebuit să vegheze la respectarea legilor, este dusă în derizoriu fix de cei care o cer cel mai mult și vocal.

Dar, oare, nu cumva este fix și interesul acestora? Greu de spus, dar timpul va demonstra acest lucru cât de curând. Rămâne doar să vedem cât va dura până vom afla că și Soros a fost la această celebră pomană a porcului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.