Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porsche va înlocui Puma în indicele DAX al bursei germane

porsche

Constructorul de automobile sport Porsche AG va fi inclus în indicele care reflectă evoluţia la bursă a primelor 40 de companii germane (Blue Chips), la două luni de la lansarea ofertei publice, a anunţat luni operatorul bursier Deutsche Boerse, transmite Reuters.

Porsche AG va înlocui producătorul de echipamente sportive Puma în indicele DAX începând cu data de 19 decembrie, urmând ca acţiunile Puma să fie incluse în indicele MDAX, informează Agerpres.

De la debutul listării lor în Germania, la finele lunii septembrie, acţiunile Porsche au înregistrat un salt de aproape 30%. În aceste condiţii, capitalizarea Porsche a depăşit-o pe cea a firmei mamă, grupul Volkswagen AG, care deţine 75% minus o acţiune la Porsche AG. În prezent, Porsche este cea mai valoroasă companie europeană producătoare de automobile.

Atât grupul Volkswagen, cât şi acţionarul său majoritar, holdingul Porsche SE, sunt de asemenea incluse în indicele DAX al bursei de la Frankfurt.

Operatorul bursier Deutsche Boerse revizuieşte în mod periodic componenţa indicelui DAX utilizând datele cu privire la tranzacţii pentru a măsura valoarea de piaţă şi volumul tranzacţiilor şi a decide care sunt companiile ce merită incluse în indicele DAX.

Anul trecut, numărul companiilor regrupate în indicele DAX a fost majorat de la 30 până la 40, în ceea ce a fost cea mai amplă reformă din istoria indicelui bursei de la Frankfurt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.