Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Porți' de peste opt milioane de lei, amplasate la intrarea în județul Neamț. Proiectul, contestat

facebook.com
genti cu bani

Județul Neamț va avea „porți” de peste opt milioane de lei, potrivit unui proiect adoptat de Consiliul Județean (CJ) Neamț, aceste totemuri urmând să fie amplasate pe arterele principale de acces în județ și vor reprezenta Turnul lui Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț.

Proiectul intitulat „Porţile Neamţului” se referă la amenajarea intrărilor din judeţ pe drumurile naţionale şi europene.

Modelul estetic ales pentru realizarea „porţilor” este un obiectiv turistic emblematic pentru judeţul Neamţ, respectiv Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra-Neamţ, potrivit Mediafax.ro.

Acestea urmează a fi amplasate în zona drumurilor: DN 15 (la intrarea dinspre județul Bacău, în localitatea Costișa), DN 17B (la intrarea dinspre județul Suceava, în localitatea Lunca, comuna Borca), DN 15C (la intrarea dinspre județul Suceava, în localitatea Boroaia, județul Suceava), DN 15B (la intrarea dinspre județul Iași, în localitatea Timișești), DN 28 -E 583- (la intrarea dinspre județul Iași, în localitatea Săbăoani), E 85 (la intrarea dinspre județul Bacău, în localitatea Secuieni), DN 12C (la intrarea dinspre județul Harghita, în localitatea Bicaz-Chei).

Potrivit proiectului CJ Neamț, în localitățile Costișa, Lunca și Bicaz-Chei se va amplasa câte un singur semnal, pe partea dreaptă a sensului de intrare în județul Neamț iar în localitățile Săbăoani, Secuieni, Timișești și Boroaia se va amplasa câte un portal format din două turnuri, situate de o parte și de alta a drumului, unite cu o arcadă de lemn între ele.

Citește și: Klaus Iohannis, discuții pe bugetul UE la Bruxelles - Mesajul președintelui în cadrul reuniunii Consiliului European

Aceste construcţii urmează să fie vizibile şi pe timp de noapte, alimentarea cu energie se va realiza cu ajutorul unor panouri fotovoltaice și fiecare totem va fi dotat cu camere de supraveghere.

Valoarea investiției este de 8.054.337 lei, iar fondurile provin exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean Neamţ.

Costul mare al proiectului a stârnit nemulțumiri în ședința ordinară a Consiliului Judeţean Neamţ de la sfârșitul lunii ianuarie. La vot, 18 consilieri au fost „pentru” iar cei 14 consilieri liberali s-au abţinut.

Chiar dacă proiectul a trecut cu votul majorităţii, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, n-a ezitat să reacționeze la abținerea consilierilor PNL.

„Lasă să aibă doar Suceava porți, noi, Neamțul, să nu avem niște porți în care să se vadă, când intri în județ, că intri într-un județ cum trebuie”, a fost mesajul transmis de Arsene.

Decizia liberalilor de a nu susţine iniţiativa a fost motivată de costurile mult prea ridicate.

„Nu am considerat ca suma de peste opt milioane de lei să fie folosită pentru niște porți de intrare în județ, în condițiile în care cu acești bani se pot face 10 km de drumuri comunale, grădinițe sau grupuri sanitare în toate școlile care au toaleta în curte.” - a declarat Florin Hopșa, liderul grupului PNL din Consiliul Județean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.