Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porţiuni de drumuri prăbuşite în Italia! Sute de persoane au fost evacuate în urma ploilor torenţiale

monitorulcj.ro
ploi torentiale

Un pod peste o autostradă s-a prăbuşit, o persoană a decedat şi sute de oameni au fost evacuaţi în Italia după un weekend de ploi torenţiale în cea mai mare parte din ţară, potrivit DPA.

Preşedintele regiunii Piemont (în nord), Alberto Cirio, a precizat într-un interviu acordat luni postului La7 television că sunt "aproape 130 de drumuri blocate, o regiune complet paralizată, peste 550 de persoane evacuate şi alte 600, izolate"

Cele mai grave incidente au avut loc duminică, când s-au prăbuşit porţiuni de drum pe autostrăzi din Piemont şi Liguria, regiunea învecinată. Nu au fost înregistrate persoane rănite.

În regiunea Liguria, în apropiere de oraşul Savona, s-a prăbuşit un viaduct din cauza unei alunecări de teren care a dus la închiderea autostrăzii A6 către Torino, capitala regiunii Piemont.

Citește și: Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al PSD, apel către colegi: 'Este primul pas important pentru ceea ce va urma'

"Am văzut ca un fel de gaură neagră", a declarat luni pentru ziarul La Repubblica agentul de pază Daniele Cassol, care trecea cu maşina prin apropiere: "Am călcat frânele şi am reuşit să opresc la circa 40 de metri înainte de prăpastie''.

Duminică seară, pe autostrada Torino-Piacenza din Piemont a apărut un crater în urma ploilor torenţiale. Drumul a fost redeschis luni, după lucrări de reparaţie.

Cele două incidente au fost comparate cu prăbuşirea autostrăzii Morandi din Genova din august 2018, în urma căreia 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, subliniind o dată în plus starea necorespunzătoare a infrastructurii în Italia.

Luni, râul Pad, care străbate cea mai mare parte din nordul Italiei, a ieşit din matcă, iar în Sardinia s-au produs alte perturbări cauzate de intemperii.

Între timp, compania Ferrero, cu sediul în Piemont, care produce crema de ciocolată Nutella, a spus că îşi va relua activitatea după ce riscurile de indundaţii au determinat sistarea producţiei pe durata weekendului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.