Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portret INEDIT semnat Velázquez, la muzeul Prado din Madrid

www.agerpres.ro

Muzeul Prado din Madrid a prezentat luni un "portret inedit" al Regelui Filip al III-lea atribuit pictorului spaniol Velázquez şi descoperit de un colecţionar american care l-a donat muzeului, informează AFP, citat de Agerpres.

"Sunt foarte fericit şi mândru că micul meu tablou poate fi admirat aici, la Madrid", a declarat colecţionarul William B. Jordan, specialist în pictura spaniolă, în timpul prezentării picturii la Madrid.
Lucrarea, reprezentându-l pe regele spaniol Filip al III-lea, care a domnit între anii 1598 şi 1621, va fi expusă alături de alte tablouri până la data de 29 octombrie. Expoziţia prezintă şi alte picturi având legătură cu portretul, inclusiv una semnată de Tiţian, reprezentându-l pe Filip al III-lea copil, dar şi tablouri care l-au inspirat pe marele maestru spaniol pentru realizarea acestui portret.
În decembrie 2016, William B. Jordan a donat "Portretul lui Filip al III-lea" asociaţiei Prietenii americani ai Muzeului Prado, iar aceasta l-a transferat muzeului pentru expoziţia sa din colecţia permanentă. Americanul a descoperit pictura în 1988 sub numele de "Portret de bărbat", la o licitaţie desfăşurată la Londra - la acel moment lucrarea fiind atribuită unui alt pictor. După restaurarea ei, Jordan a susţinut că pictura îi aparţine lui Velázquez - afirmaţie confirmată de Muzeul Prado după analizarea lucrării şi compararea sa cu alte picturi ale artistului.
Potrivit AFP, în prezent în lume există circa 120 picturi semnate Diego Velázquez (1599-1660), deţinute în cea mai mare parte de Muzeul Prado, printre acestea figurând şi faimoasa "Las Meninas"
Citeşte şi:  Bob Dylan, discurs in extremis pentru încasarea sumei aferente premiului Nobel

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.