Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portretele reginelor britanice de la Mary I până la Elizabeth II, în expoziţie pentru a marca Jubileul de Platină

smartradio.ro
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii regina Angliei

Portretele reginelor britanice de la Mary I până la Elizabeth II, extrase din colecţii private, vor fi expuse împreună pentru prima dată cu ocazia ceremoniilor Jubileului de Platină, potrivit The Guardian.

Portretul Armada al reginei Elizabeth I, care comemorează invazia eşuată a Angliei de către Spania în 1588, o pictură contemporană rară a suveranei Mary I şi imaginea bogat colorată a monarhului de astăzi a lui Andy Warhol din 1985 se numără printre punctele importante ale expoziţiei gratuite despre fiecare dintre cele şapte regine ale Marii Britanii, desfăşurată la casa de licitaţii din Londra Sotheby's în perioada 28 mai - 15 iunie, potrivit news.ro.

De asemenea, vor fi expuse 50 de diademe împrumutate de case aristocratice din Marea Britanie şi de provenienţă europeană, care prezintă istoria bijuteriilor impunătoare de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, când a fost introdusă în moda curtenească de către Napoleon Bonaparte şi împărăteasa Josephine. Include o diademă impresionantă cu diamante din anii 1880.

Expoziţiile fac parte dintr-un festival de arte jubiliare organizat de Sotheby’s, partener, în colaborare cu producătorul de maşini de lux Aston Martin.

O expoziţie de manuscrise rare va prezenta sentinţa de condamnare la moarte a lui Thomas Percy, al 7-lea conte de Northumberland, semnat de Elizabeth I şi sigilat cu sigiliul ei privat, care este împrumutat de la Castelul Alnwick.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.