Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portretul lui Charles Dickens, dispărut timp de 150 de ani și descoperit într-o piață de vechituri, va fi expus la Londra

biography.com
charles dickens

Un portret al scriitorului britanic Charles Dickens, considerat dispărut timp de 150 de ani și descoperit într-o piață de vechituri din Africa de Sud, va fi expus la Londra, în muzeul dedicat autorului, în perioada 2 - 7 aprilie, casa memorială încercând astfel să obțină fonduri pentru a-l cumpăra, scrie Mediafax.

Portretul, estimat la 210.000 de euro, a fost realizat de artista Margaret Gillies în 1843, pe când Dickens (1812 - 1870) avea 31 de ani, în perioada în care acesta scria "Colind de Crăciun/ A Christmas Carol", potrivit The Guardian.

Imaginea tinerească, un Dickens bărbierit, cu plete lungi și ondulate, contrastează cu celebrele sale portrete din perioada matură, când scriitorul purta barbă, iar părul îi era ciufulit.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, susține că nu trebuie să își apere tatăl de acuzațiile de abuz sexual

Portretul a fost cel mai recent expus în 1844, la Royal Academy of Arts din Londra, dar a dispărut la scurt timp după. Gillies spunea într-o scrisoare din anii 1860 că nu știe unde se află portretul. În 1886 îl declara dispărut.

Lucrarea de formă ovală, cu o lungime de circa 14 centimetri, a fost descoperită la sfârșitul lui 2017 în KwaZulu-Natal de un cumpărător care a rămas anonim și a fost restaurată.

Nu se știe cum a ajuns portretul în Africa de Sud, una dintre teorii fiind că acesta a fost dus în această țară de prieteni de familie ai lui Dickens și Gillies.

Reprezentanții Dickens Museum, înființat în fosta locuință a autorului, încearcă să strângă bani pentru a cumpăra portretul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.