Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia a fost supusă unui atac cibernetic asupra unuia dintre cele mai importante grupuri de laboratoare din ţară

Freepik.com
Portugalia steag

Portugalia a înregistrat joi un nou atac cibernetic, de data aceasta asupra unuia dintre cele mai importante grupuri de laboratoare din ţară, atac ce vine după cele care au vizat Vodafone - care a afectat peste patru milioane de utilizatori - şi grupul Trust in News, relatează agenţia EFE, citat de Agerpres.

"Din fericire", piraţii cibernetici nu au accesat bazele de date ale laboratoarelor şi nici registrele pacienţilor, a precizat fondatorul grupului, Jose Germano de Sousa, în declaraţiile făcute mass-media.

Laboratoarele Germano de Sousa au birouri în spitale portugheze, precum cele ale CUF, cu care au întrerupt comunicarea "pentru o problemă de securitate".

Grupul a suferit "un episod important" de atac cibernetic în urmă cu trei ani şi a făcut o investiţie semnificativă în cibersecurity, a subliniat Jose Germano de Sousa.

Acest caz se adaugă altor atacuri înregistrate în ultimele zile, precum cel de miercuri asupra grupului Trust in News, proprietarul revistei Visao, printre altele, care a anunţat că a fost subiectul "unei tentative de atac cibernetic", sau asupra Vodafone Portugal, companie atacată de piraţii cibernetici în noaptea de luni şi care încă mai lucrează la restabilirea serviciilor.

În urmă cu o lună, a avut loc un atac cibernetic asupra Grupului Impresa, proprietarul cotidianului Expresso şi al canalului SIC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.