Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia impune carantina din cauza valului doi al epidemiei Covid

www.politicall.ro
Portugalia steag

Portugalia a devenit ultima ţară europeană care a impus restricţii pe fondul celui de-al doilea val de coronavirus, scrie Euronews. Ştirea vine la scurt timp după ce Universitatea Johns Hopkins din SUA a anunţat că infecţiile cu SARS-CoV-2 au depăşit pragul de 50 de milioane la nivel mondial, potrivit Mediafax.

„Situaţia prin care trece Portugalia este extrem de serioasă. Trebuie să facem tot ce putem pentru a controla pandemia”, a declarat premierul portughez Antonio Costa, după ce preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa a reinstituit starea de urgenţă pe teritoriul ţării.

Autorităţile au lansat luni o serie de măsuri, printre care se numără o interdicţie de circulaţie între orele 23:00 şi 05:00 pentru 121 de municipalităţi.

Portugalia numără peste 170.000 de cazuri confirmate şi, precum celelalte ţări europene, a raportat o creştere semnificativă în ultimele săptămâni.

Marea Britanie a intrat joi în a doua perioadă de „lockdown” de anul acesta, înregistrând de atunci aproximativ 20.000 de infecţii în fiecare zi. Duminică, Regatul Unit a raportat peste 400 de decese cauzate de COVID-19.

Uniunea Europeană şi-a revizuit în scădere estimările economice, declarând că PIB-ul regiunii nu se va întoarce la nivelurile pre-pandemie până în 2023.

„Credem că rata şomajului din zona euro va creşte de la 7,5% în 2019 la 8,3% în 2020 şi 9,4% în 2021, urmând să scadă la 8,9% în 2022”, spune Comisia Europeană. „Previziunea vine pe măsură ce al doilea val al pandemiei generează tot mai multe incertitudini şi spulberă speranţele unei recuperări rapide”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.