Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia se pregăteşte de ridicarea stării de urgenţă în ciuda celor cu 928 decese

www.politicall.ro
Portugalia steag

Portugalia, care însumează 928 decese de COVID-19 şi 24.027 de cazuri pozitive, şi înregistrând cea mai scăzută rată a contagierilor (0,7%) de la începerea pandemiei, se pregăteşte să ridice starea de urgentă şi să relaxeze măsurile de izolare începând cu 4 mai, relatează luni EFE, potrivit Agerpres.

Premierul portughez, Antonio Costa, a anunţat luni că ridicarea stării de urgenţă ce va marca trecerea la starea de "calamitate" se va face progresiv şi în funcţie de rezultatele pentru a evita o creştere a contagierilor.

Costa a subliniat importanţa "autodisciplinei" de care au dat dovadă cetăţenii în perioada izolării dar a avertizat că, atâta timp cât nu există un vaccin, curba răspândirii virusului poate creşte din nou şi va fi necesar să "facem un pas înapoi".

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Controlul pandemiei în Portugalia a dus la golirea progresivă a secţiilor de terapie intensivă care au acum o ocupare de 57 %, potrivit ministrului sănătăţii, Antonio Sales. El a insistat că strategia autorităţilor sanitare portugheze depinde de realizarea masivă a testelor de diagnosticare a coronavirusului şi a amintit că de la 1 martie au fost realizate 357.000 de teste.

"În ultima săptămână au fost realizate 12.800 de teste zilnice", a subliniat Salas.

Pe de altă parte, informaticienii portughezi pun la punct o aplicaţie care va permite urmărirea contagierilor cu noul coronavirus în ţară, care va fi de uz voluntar şi va informa utilizatorul dacă s-a aflat în contact cu purtător de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.