Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia, Spania și Franța, proiect comun în privința hidrogenului verde

https://www.profit.ro/
hidrogen verde

Portugalia, Spania și Franța au anunțat oficial luna trecută demararea proiectului comun evaluat la 2,5 miliarde de euro. H2Med este destinat să transporte două milioane de tone de hidrogen exclusiv verde pe an până în 2030, de la Barcelona la Marsilia. Se preconizează că va reprezenta 10% din consumul de hidrogen din Europa atunci când va atinge capacitatea maximă, informează offshore-energy.biz.

Producția de hidrogen verde este o soluție pentru stocarea excesului de energie din centralele solare și eoliene, dar mai are mult până să devină rentabilă. Aproape tot hidrogenul produs în prezent provine din combustibili fosili. Acesta poate fi utilizat și în producția industrială și în transporturi.

Pentru a fi numit ecologic, hidrogenul trebuie să fie produs folosind electricitate din surse regenerabile. În acest proces, apa este separată în electrolizoare în oxigen și hidrogen. Pe de altă parte, termenul de hidrogen curat este de obicei rezervat pentru rezultatul electrolizei alimentate de orice tehnologie cu emisii de carbon zero sau aproape zero, inclusiv energia nucleară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.