Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portughezii merg la vot la alegerile parlamentare anticipate: Bolnavii de COVID-19 au voie să părăsească izolarea pentru a vota

RPP Group
Portugalia alegeri

Guvernul portughez a decis să permită celor infectaţi să părăsească izolarea şi să voteze în ultima oră înainte de închiderea secţiilor de votare la ora 19.00. Autorităţile au promis siguranţă absolută în timpul votului.

Se estimează că peste o zecime din cei 10 milioane de portughezi sunt izolaţi din cauza pandemiei. Ca şi în cazul altor ţări europene, infecţiile au crescut în ultimul timp, alimentate de varianta Omicron, deşi vaccinarea pe scară largă a menţinut decesele şi spitalizările la un nivel mai mic decât în ​​valuri precedente, conform Mediafax.

Prezenţa scăzută la urne face ca alegerile să rămână deschise, fără o majoritate stabilă, relatează Reuters.

Instabilitatea ar putea complica accesul Portugaliei la un pachet de 16,6 miliarde de euro, ajutor de la Uniunea Europeană pentru redresare post-pandemie.

„Sper să se rezolve şi să avem un guvern stabil, fără incertitudine”, a declarat Paulo Pinto, un votant în vârstă de 43 de ani din Lisabona.

Dacă pachetul va fi aprobat, Portugalia urmează să utilizeze fondurile în proiecte care vizează stimularea creşterii economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.