Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibil atac rusesc: sirenele de alertă aeriană din centrul şi estul Ucrainei au început să sune

ebihoreanul.ro
alerta aeriana

Sirenele de alertă antiaerieană au început să sune, miercuri seară, în mare parte din centrul şi estul Ucrainei, în timp ce oficialii avertizează locuitorii să se adăpostească de un posibil atac rusesc, relatează CNN, citat de news.ro.

"Ameninţare de atac cu rachete", anunţă Mikola Lukaşuk, şeful Consiliului regiunii Dnipropetrovsk, pe Telegram. "Rămâneţi în locuri sigure până la sfârşitul alertei. Ameninţarea nu s-a încheiat", spune oficialul.

Lukaşuk i-a îndemnat, pe de altă parte, pe oameni să nu raporteze locaţiile posibilelor interceptări de rachete pe care le-ar putea face apărarea aeriană ucraineană. "Nu ajutaţi inamicul", a spus el. "Aşteptaţi informaţii oficiale", a adăugat oficialul.

În sudul regiunii Mikolaiv au existat, de asemenea, alerte oficiale privind posibile atacuri ruseşti. "Se spune că trei grupuri de mopede (drone de atac Shahed) au decolat deja", a declarat Vitali Kim, guvernatorul din regiunea Mikolaiv, pe Telegram. "Escrocii mărunţi nu au putut veni cu ceva mai bun de ziua de naştere a celui mai bun preşedinte", adaugă el, referindu-se la faptul că preşedintele Volodimir Zelenski a împlinit miercuri 45 de ani.

În regiunea nord-estică Harkov, administratorul militar a avertizat locuitorii să rămână în adăposturi: "Există o ameninţare de atacuri cu rachete. Nu ignoraţi alarmele".

Şi în regiunea centrală Kirovohrad, administratorul militar a declarat pe Telegram: "Nivelul de ameninţare cu rachete rămâne ridicat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.