Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibil criminal în serie descoperit în SUA: ‘Este un demon care umblă printre noi’ / e descris drept bărbatul care umblă la costum și servietă

Palm Beach Police
Palm Beach Police

Un arhitect american este acuzat de moartea a trei din cele 11 victime ale unor crime din Gilgo Beach, din statul american New York, produse în urmă cu peste un deceniu, transmite BBC, relateză BBC, informează News.ro.

Rex Heuermann, în vârstă de 59 de ani, este acuzat de uciderea lui Melissa Barthelemy, Megan Waterman şi Amber Costello. El este suspectat şi de moartea unei a patra femei. Vineri, Heuermann, un tată căsătorit din Long Island, a pledat nevinovat. Detectivii spun că au corelat ADN-ul din pizza pe care suspectul a mâncat-o cu materialul genetic găsit pe rămăşiţele femeilor. Comisarul de poliţie al comitatului Suffolk, Rodney Harrison, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă: ”Rex Heuermann este un demon care umblă printre noi, un prădător care a ruinat familiile”.

Suspectul, care a fost arestat la domiciliul său joi seară, se confruntă cu trei capete de acuzare de crimă de gradul I şi trei capete de acuzare de crimă de gradul doi în decesele celor trei femei.

Judecătorul din dosar a dispus ca acesta să rămână în arest, invocând ”depravarea extremă” a infracţiunilor.

După ce a fost depusă o pledoarie în numele său în instanţă, domnul Heuermann ar fi izbucnit în lacrimi, spunându-i avocatului său: ”Nu am făcut asta”. Avocatul, Michael Brown, a spus că clientul său este ”supărat” şi a calificat probele ”extrem de circumstanţiale”. ”Aşteptăm cu nerăbdare să luptăm acest caz într-o instanţă de judecată, nu în instanţa opiniei publice”, a spus domnul Brown.

FOTO | Criminal în serie, arestat: Este anchetat pentru uciderea a cel puțin zece femei în decursul a 13 ani

Cazul celor patru femei femei

Barthelemy, Waterman şi Costello au fost găsite moarte în 2010, lângă o a patra victimă, Maureen Brainard-Barnes. Femeile au fost supranumite Gilgo Beach Four. Toate erau lucrătoare sexuale, potrivit procurorilor.

Procurorul districtual al comitatului Suffolk, Ray Tierney, a declarat în conferinţa de presă de vineri că ”fiecare dintre cele patru victime a fost găsită în poziţie similară, legată într-un mod similar, fie cu curele, fie cu bandă adezivă, iar trei dintre victime au fost găsite înfăşurate într-un material de tip pânză”.

Cum a fost clădit cazul?

Procurorul local a spus că acest caz împotriva lui Heuermann a fost construit pe înregistrările telefonului mobil care îl legau de victime, precum şi de o camionetă care a fost văzută în apropierea uneia dintre casele victimei. Acesta ar fi comunicat cu victimele folosind telefoane ”de unică folosinţă”, pe care le-a eliminat ulterior.  Înregistrările telefonice au permis, de asemenea, anchetatorilor să stabilească că decesele au avut loc atunci când soţia şi copiii lui Heuermann erau plecaţi din oraş. Părul găsit pe o bucată de pânză folosită pentru a împacheta una dintre victime a fost corelat cu Heuermann printr-un eşantion dintr-o cutie de pizza pe care acesta a aruncat-o într-un coş de gunoi din Manhattan în ianuarie 2023, potrivit autorităţilor. Anchetatorii spun că el a fost prins şi datorită apelurilor batjocoritoare pe care o persoană care pretindea a fi ucigaşul le-a făcut către unul dintre membrii familiei lui Barthelemy, folosind telefonul ei mobil.  Barthelemy a fost răpită în 2009. Waterman şi Costello au dispărut ambele în 2010.

Heuermann este, de asemenea, principalul suspect în moartea lui Brainard-Barnes, care a fost răpită în 2007, deşi până acum nu a fost acuzat de moartea ei. În 2010, poliţia căuta o femeie dispărută, Shannan Gilbert, când a descoperit rămăşiţele altor patru femei. În total, rămăşiţe umane de la 11 persoane au fost găsite pe aceeaşi porţiune a plajei Gilgo, între 2010 şi 2011, legate de nouă femei, un bărbat şi o fetiţă mică. Identităţile a patru persoane, inclusiv fetiţa, mama acesteia şi bărbatul, rămân neidentificate. Rămăşiţele lui Gilbert au fost găsite în cele din urmă, iar o examinare oficială post-mortem a fost neconcludentă. Familia ei crede că este posibil să fi fost ucisă - o teorie susţinută de o autopsie independentă pe care au comandat-o.

Un nou grup operativ pentru investigarea crimelor din Gilgo Beach a fost format în februarie 2022.

Cine e Heuermann?

Heuermann a devenit centrul investigaţiei în decurs de o lună, a spus Tierney.

Peste 300 de citaţii şi mandate de percheziţie au fost emise de anchetatori în acest caz.

De când grupul operativ a fost format, Heuermann ar fi folosit şi un telefon de unică folosinţă pentru a efectua mai mult de 200 de căutări despre subiecte legate de criminalii în serie şi ancheta din Long Island.

Acestea au inclus o căutare pentru ”de ce nu a fost prins criminalul în serie din Long Island” şi ”cartografiarea victimelor crimei din Long Island”, arată documentele instanţei.

Tierney a adăugat că pe computerul lui Heuermann au fost găsite ”pornografie cu tortură” şi ”reprezentări ale femeilor abuzate şi ucise”.

Ancheta asupra celorlalte victime este în derulare.

Heuermann este proprietarul RH Consultants and Associates, o firmă de arhitectură din Manhattan care se descrie drept ”o firmă de arhitectură premium din New York”.

Associated Press a relatat că Heuermann  are o fiică şi un fiu vitreg.

Un vecin l-a descris pe suspect că merge la serviciu în fiecare dimineaţă, îmbrăcat în costum şi cravată şi purtând o servietă.

Tierney a spus că Heuermann avea licenţe pentru 92 de arme şi ”un seif foarte mare” în care erau păstrate armele de foc.

Într-un interviu de pe YouTube pentru un canal axat pe imobiliare, anul trecut, el a spus că a lucrat în inima oraşului New York din 1987, descriindu-se ca fiind ”o perspană care rezolvă probleme”. El a adăugat că munca sa l-a ajutat să-l înveţe ”să înţeleagă oamenii”.

Oamenii care locuiau în apropierea casei sale din parcul Massapequa, din Long Island, şi-au exprimat surprinderea faţă de arestarea sa.  ”Bărbatul este liniştit, nu deranjează niciodată pe nimeni. Suntem şocaţi. Pentru că acesta este un cartier foarte, foarte liniştit. Toată lumea se cunoaşte, toţi vecinii noştri, suntem cu toţii prietenoşi”, a declarat vecinul Etienne DeVilliers pentru CBS, partenerul american al BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.