Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibilă întâlnire Trump-Moon înaintea summitului Trump-Kim, potrivit preşedinţiei sud-coreene

donald trump

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi omologul său american Donald Trump s-ar putea întâlni înaintea summitului istoric SUA-Coreea de Nord care ar urma să aibă loc în mai sau iunie, a indicat miercuri preşedinţia de la Seul, transmit agenţiile Yonhap, Kyodo şi Reuters, scrie agerpres.ro

Posibilitatea unei întâlniri Trump-Moon a fost evocată în timpul discuţiilor avute marţi la Washington de Chung Eui-yong, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, cu omologul său de la Casa Albă, John Bolton. 

'Ei au convenit că preşedintele Moon şi preşedintele Trump vor avea o convorbire telefonică imediat după summitul Coreea de Sud - Coreea de Nord şi vor discuta despre rezultatul summitului', a declarat purtătorul de cuvânt al lui Moon, Yoon Young-chan, într-un briefing de presă. 

'Ei au convenit, de asemenea, să insiste pentru o întâlnire între cei doi preşedinţi înaintea summitului SUA-Coreea de Nord', a adăugat purtătorul de cuvânt de la Seul. 

Coreea de Sud şi SUA vor continua să colaboreze strâns pentru a asigura succesul summiturilor separate ale preşedinţilor lor cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, a mai precizat el. 

Preşedintele american a indicat anterior că întâlnirea sa cu liderul nord-coreean va avea loc, probabil, în mai sau la început lui iunie. 

SUA vor urmări îndeaproape summitul intercoreean de vineri, care va preceda întâlnirea Trump-Kim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.