Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibilă schimbare de strategie, pe modelul Franţei: Persoanele care au făcut deja COVID-19 să primească o singură doză de vaccin/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune, după ce Franța ar putea decide folosirea unei singure doze de vaccin pentru cei care au făcut deja COVID-19, că România va adopta măsura când vor exista date oficiale.

„Noi monitorizăm cu mare atenție toate recomandările la nivelul țărilor UE”, a spus Valeriu Gheorghiță, iar în momentul în care vor exista date suplimentare referitoare la faptul că o singură doză este suficientă pentru a asigura atât un nivel imun-protector imediat după vaccinare, cât și pe perioada de monitorizare a persoanelor respective, „cu siguranță și România va adopta aceste măsuri”.

Până atunci, autoritățile recomandă administrarea a două doze, chiar și persoanelor care în prealabil s-au infectat cu Sars-Cod-2.

„De ce acest lucru? Pentru că - datele pe care ne bazăm vin din studiile științifice efectuate - sunt dovezi medicale în acest sens care ne arată că profilul de siguranță, incidența și frecvența reacțiilor adverse la cele două categorii de persoane - persoane care au avut istoric de infecție, respectiv persoane fără istoric de infecție - a fost similar, fără să se înregistreze un profil de siguranță diferit la aceste categorii de persoane”, a afirmat Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.