Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibile lovituri ucrainene în Crimeea: Explozii raportate în Sevastopolul

news.usni.org
Sevastopol-satelit

Canalele locale Telegram au raportat explozii în Sevastopol, Crimeea, ocupată de ruși, în dimineața zilei de 18 martie, notează The Kyiv Independent.

Mihail Razvozhayev, guvernator al Sevastopolului instalat de Rusia, a scris pe canalul său Telegram că pregătirea militară este în curs de desfășurare la unul dintre poligoanele orașului. Nu au existat alte detalii.

Mai devreme, pe 16 martie, Vadym Skibitskyi, adjunctul șefului serviciului de informații militare al Ucrainei, a declarat că armata rusă păstrează „o componentă puternică de sol și aviație” în Crimeea Ucrainei, construind fortificații și pregătindu-se pentru apărare pe peninsula ocupată.

Potrivit lui Skibitskyi, aproape 90 de avioane de luptă și 60 de elicoptere de atac sunt staționate în prezent în Crimeea anexată ilegal. Trupele ruse au înființat un grup special în peninsulă, acum adunând fortificații și linii de apărare, deoarece Moscova își menține infrastructura militară în Crimeea pregătită pentru luptă.

Peninsula Crimeea se află sub ocupație rusă din 2014, în urma unui fals referendum organizat de Rusia pentru anexarea teritoriului.

De atunci, mulți localnici au fost închiși pentru că au rezistat ocupației, în timp ce cetățenii ruși s-au înghesuit în peninsulă. Armata rusă a stabilit și o bază militară acolo.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, președintele Volodimir Zelenski a promis că va elibera întreg teritoriul Ucrainei, inclusiv Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.